XS
SM
MD
LG

Iz prašnjavog albuma, Ženski rukometni klub " Igman " Konjic, 1984. - 1985. godine

Na inicijativu profesora fizičkog vaspitanja Tahira Helje, 1972. godine,  u Drugoj osnovnoj školi u Konjicu sa radom je počela Sekcija rukometa za djevojčice, to je početak ženskog rukometa u Konjicu.

Dvije godine kasnije treneru Tahiru Helji pomaže Ismet Nimanović - Nimo koji i danas u ova teška vremena nekako održava rad ovog kluba koji je prvo bio ŽRK Partizan, pa ŽRK Igman, a poslije rata klub je dobio novo ime ŽRK Izgradnja, a Ismetu Nimanoviću je pomagao, kao i danas njegov brat Enver, a ŽRK Izgradnja je igrala i u eliti bh. ženskog rukometa.

Ovih dana iz prašnjavog albuma smo izvadili fotografiju Ženskog rukometnog kluba Igman Konjic iz sezone 1984 / 1985, klub je nastupao u Republičkoj ligi Bosne i Hercegovine i nekoliko puta je bio u prilici da se plasira u Drugu ligu ex Jugoslavije .

Na slici su, stoje, , Šemsa Demirović, Sanela Mehić, Amila Habibija, Ivanka Bulić, Belma Lepara, Sanja Dulač, Tanja Kandić, Nimo Nimanović,

čuče, Mirjana Bušalić, Mubina Agić, Verica Zovko, , Aida Ćibo i Svjetlana Dulač . Šemsa Demirović i Aida Ćibo na žalost više nisu među nama.