XS
SM
MD
LG

Janković: Zbog dugih pauza u prvenstvu igrači zaborave da igraju fudbal

Igor Janković

 

Rudar Prijedor je porazom završio jesenji dio sezone. Ekipa iz grada na sani je na svom terenu poražena od Radnika sa 0:2 u četvrtfinalu Kupa RS, tako da joj na proljeće ostaje samo borba za titulu u Prvoj ligi RS, pošto je prethodno ispala i iz kupa BiH.

– Prije svega čestitam svom prijatelju Starčeviću na pobjedi i želim mu sreću, na novom zadatku, novom poslu. Nadam se da će uspješno voditi ovaj klub kao što je vodio i prethodne. Što se tiče utakmice mislim da smo prvo poluvrijeme dosta korektno odgovorili protivniku, dobro smo stajali na terenu i bili smo ravnopravan rival, možda smo bili bliži golu. U drugom poluvremenu na raskvašenom terenu prevagnuo je individualni kvalitet. Jednostavno, igrači iz višeg ranga, koji su prije nekoliko mjeseci igrali Evropu, kažnajavaju svaku , najmanju dekoncentraciju u fazi odbrane. Imali smo na početku nastavka stopostotnu šansu, da je povratna lopta bila jača i sigurnija mogli smo postići gol – istakao je Janković.

Tvrdi da nije razočaran psolije poraza od Bijeljinaca kao što je to bio slučaj poslije nekih mečeva u Prvoj ligi RS, kada je njegova ekipa gubila bodove.

– Nisam nezadovoljan, momci su pokazali visok voljni momenat. Da smo u nekim prethodnim utakmicama bili na ovom nivou, fortuna bi se okrenula na našu stranu. Život ide dalje, okrećemo se narednim obavezama, nastavićemo da radimo, kako bi smanjili pauzu između pripremnog perioda i starta drugog dijela sezone. Kod nas su stvarno ogromne pauze, igrači bukvalno zaborave da igraju fudbal. Potrudićemo se da kvalitetno radimo, da sumiramo sve do sada urađeno, te da se pojačamo za nastavak takmičenja – dodao je Janković.

On je najavio da će u drugom dijelu sezone šansu dobiti nekoliko juniora.

U narednom periodu ćemo potpisati ugovore sa tri-četiri juniora, možda već ove sedmice, jer želimo da pružimo šansu našim mladim igračima. Juniorski tim dosta dobro stoji na tabeli, nisu rezultatski ugroženi, a prevashodni cilj kluba po pitanju uniora je da ostanu u omladinskoj Premijer ligi – završio je trener Rudar Prijedora.

Tekst i foto: srpskainfo.com


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8