XS
SM
MD
LG

Nebojša Vučićević: "Ubili" su klub, igrače, mene kao trenera!

Foto: podunavlje.info

U Smederevu su ostali zatečeni, da ne kažemo zaprepašćeni najnovijom odlukom FSS da im se oduzme deset bodova. - Treba pitati ljude iz saveza po kojim su to kriterijumu presuđivali i neka iznesu validne dokaze. Ovom odlukom "ubili" su klub, igrače, mene kao trenera - kaže vidno deprimiran trener Nebojša Uške Vučićević i dodaje: -  Da ne širim priču šta nam se sve izdešvalo u poslednje tri utakmice. Epilog je jasan: 17 žutih kartona, tri crvena i tri jedanaesterca dosuđena protiv nas. Kako izgleda, igramo sami protiv svih. Ne znam kome mi smetamo, evo dok gubimo valjda će nas ostaviti na miru.  

Smederevci odlukom nadležnih organa dovedeni u nezavidnu situaciju. Umesto da se bore za vrh tabele, administrativnom odlukom gurnuti su u ponor, i treba da razmišljaju o opstanku među prvoligašima. Klub neće tako lako preći preko ovoga i uložena je žalba nadležnim istancama, i iskoristiće sve pravne mehanizme kako bi dokazali svoju nevinost.

Život teče dalje, i "oklopnike" očekuje veliki srski derbi sa Radničkim 1923 iz Kragujevcu. Znajući za veliki sportski rivalitet dva grada, nema sumnje da će ovaj duel privući pažnju i ispuniti stadion Smedereva do poslednjeg mesta. - Gledao sam par utakmica Kragujevčana i stekao dojam da se radi o čvrstoj, tvrdoj i dobro koncepiranoj ekipi. Više su imali krizu rezultata, nego igre i treba ih shvatiti krajnje ozbiljno. Liga je izjednačena, da svako svakog može da pobedi i nezahvalno je prognozirati rezultat - kaže pred derbi susret dva kluba.  

Sudeći prema odluci takmičarskih organa, Smederevci se nalaze u sličnoj situaciji kao kad ih je preuzeo Vučićević, doduše za znatno većom zalihom bodova, ali u opasnoj zoni. Pitanje je da li mogu da naprave još jednu seriju sjajnih rezultata i prevaziđu postojeće okolnosti. Znajući za kvalitet "oklopnika", stručan rad Vučićevića, i svojevrsan inat koji će proraditi, ubeđeni smo da će na terenu dokazati i pokazati koliko vrede.