XS
SM
MD
LG

Igor i Vuk me vratili u Igokeu

Dorel Rajt, košarkaš koji je 10 sezona proveo u NBA ligi danas će zaigrati za Igokeu u meču 7. kola ABA lige protiv Budućnosti koji se igra od 17 časova. Rajt je u NBA ligi igrao za Majami sa kojim je osvojio prsten, Filadelfiju i Portland. Ovo je njegov  drugi boravak u Laktašima, a sjajni košarkaš jedva čeka da izađe na parket.

– Još uvijek sam gladan košarke, želim da igram, da učim i jedva čekam da izađem na teren – rekao je Dorel Rajt.

Nakon što je 2017. godine odigrao četiri utakmice za Igokeu Dorel Rajt je igrao za Bamberg i Lokomotivu Kjuban, nakon toga se vratio u Ameriku. Za svoj povratak u Evropu ovaj sjajni igrač ponovo je izabrao Igokeu iako je imao ponude o brojnih klubova, a razlog za to je sjajan tretman i odnos sa ljudima u Laktašima.

– Kada su me Igor (Dodik) i Vuk (Radivojević) pozvali, razgovarali smo o mom povratku u Igokeu, nisam mnogo razmišljao, došao sam jer je ovo na neki način moja druga kuća, a ove ljude doživaljavam kao drugu porodicu. Nisam propustio tu priliku, došao sam ovde i pokušaću da dam doprinos da se igra Igokee podigne na viši nivo – rekao je Dorel Rajt koji ističe da će mu, u odnosu na prvi dolazak u Evropu, sada trebati manje vremena da se adaptira.

– Sada će mi trebati mnogo manje vremena za adaptaciju. Dvije godine sam igrao evropsku košarku igra u kojoj je fizički kontakt mnogo izraženiji nego u američkoj košarci. Biću spreman sigurno za subotnju utakmicu, a kako vrijeme bude odmicalo, nadam se da ću i ja podizati nivo svoje igre.  Sigurno će biti lakše nego prošli put ali ne želim da samo poeni budu moj doprinos, nego želim da učestvujem u igri Igokee – istakao je Rajt.

Zanimljivo da će ponovo, baš kao i prilikom prvog dolaska u Laktaše, njegov prvi duel biti meč protiv Budućnosti.

– Da, ponovo Budućnost, prošli put kada sam došao takođe smo igrali protiv tog tima. Nadam se da će i ishod biti isti – nada se Rajt koji je tada dao veliki doprinos pobjedi Igokee nad ekipom Budućnosti.

U timu Igokee nalaze se i dva Amerikanca, Rašad Von i Kinan Evans, a Rajt se raduje saradnji sa sunarodnjacima.

Da to su momci sa mnogo talenta i radujem se što ću igrati sa tako mladim i kvalitetnim košarkašima. Za mene će to biti novo iskustvo. Za mene je velika stvar da ih na terenu naučim nečemu novom, da im pokažem na koji način treba da igraju i da oni ostvare napredak u igri i da budu na višem nivou. Ja to shvatam kao svoj posao. Mi smo svi jedan tim, i njihov napredak će doprinijeti i boljim rezultatima i izdanjima svih igrača – istakao je on.

NBA Zvijezda sve godine je provela igrajući u Evroligi, a to je, kaže on, zanimljiv period u njegovom životu.

Imao sam priliku, pored Igokee da igram za dva velika tima u Evropi, da upoznam mnogo sjajnih ljudi. Igranje u Evropi, generalno je za mene bilo novo iskustvo, mislim da sam u nekim elementima i napredovao, i srećan sam što sam ponovo ovdje. Radio sam i sa dva, ovdje veoma poznata trenera. Saša Obradović je vrlo inteligentan stručnjak, znam da je bio veliki igrač i sjajno razumije košarku. Trinkijeri je takođe sjajan trener, veliki um za basket. Imao sam sjajne odnose sa njima i mnogo sam naučio – rekao je Rajt.

Američki košarkaš u Igokei bi trebalo da ostane do kraja sezone, ali kaže on, sutra je uvek neizvesno.

– Nikad ne znaš šta će se dogoditi, ali ja sada je malo drugačija situacija nego kad sam prvi put došao. Mi smo postigli dogovor do kraja sezone, ja sam gladan košarke. Još uvijek želim da igram, želim da napredujem i nadam se da će se to vidjeti i na terenu. Zadovoljan sam u kakvoj sam formi, a sigurno da će ona iz utakmice u utakmicu biti mnogo bolja – rekao je Rajt.

izvor:srpskainfo.com


22 .kolo ABA liga
Koper Primorska : Igokea
Cibona : Partizan NIS
Mega Bemax : Mornar
Krka : Cedevita Olimpija
Budućnost VOLI : FMP
Crvena zvezda MTS : Zadar
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Partizan NIS 20 16 4 36
2 Budućnost VOLI 21 15 6 36
3 Crvena zvezda MTS 21 14 7 35
4 Cedevita Olimpija 21 13 8 34
5 Mornar 20 13 7 33
6 Koper Primorska 21 12 9 33
7 FMP 21 10 11 31
8 Igokea 21 7 14 28
9 Cibona 21 7 14 28
10 Zadar 21 6 15 27
11 Mega Bemax 21 6 15 27
12 Krka 21 6 15 27