XS
SM
MD
LG

Besedin uskratio radost

 

 


Dobro je Srbija ušla u meč, a nagrada je stigla u osmom minutu, kada je posle šuta Tadića lopta pogodila u ruku Matvijenka, a sudija Maden je odmah pokazao na belu tačku. Siguran realizator bio je Dušan Tadić.

I posle našeg vođstva Ukrajinci su preuzeli inicijativu, više vremena provodili na našoj polovini, a posle jedne akcije sreća je bila naš saveznik, jer je lopta završila na stativi Rajkovićevog gola.

Znak da ponovo preuzmemo posed i dođemo u situaciju da dupliramo prednost, priliku je imao Ljajić, ali njegov pokušaj završio je malo pored stative. I onda izjednačenje, usledila je greška, a zatim centaršut Cigankova s desne strane i Jaremčuku nije bilo teško da sa nekih pet metara glavom matira Rajkovića. Do kraja poluvremena nije bilo promene rezultata.

U nastavku nije bilo promena u sastavima, a posle jedne sjajne polu-kontre, igrao se 56. minut, sjajno je centrirao Tadić, na drugoj stativi loptu je primio Mitrović i plasirao je u donji desni ugao pored nemoćnog Pjatova. Bio je to njegov deseti gol u kvalifikacijama.

U 69. minutu selektor Tumbaković je izvršiuo prvu izmenu, Ljajića je zamenio Gaćinović. Nekoliko minuta kasnije ponovo je na sceni tandem Tadić – Mitrović, ali golgeter Orlova je otiša u stranu, stigao je ipak da uputi udarac, a Pjatov je skratio ugao i odbranio gol. U igru je sada ušao i Milivojević, umesto Nemanje Maksimovića.  I kada se očekivao kraj meča, Ukrajinci su došli do izjednačenja. Besedin se najbolje snašao u gužvi pred golom Rajkovića i doneo izjednačenje.

Srbija - Ukrajina 2:2 (1:1)

TRELCI: 1:0 Tadić (iz jedanaesterca) 9, 1:1 Jaremčuk 33, 2:1 Mitrović 56, 2:2 Besedin 90+1.  Stadion: „Rajko Mitić“. Sudija: Bobi Maden (Škotska). Žuti kartoni: Radonjić (Srbija), Matvienko (Ukrajina).

SRBIJA: Rajković, Milenković, Nikola Maksimović, Kolarov, Rodić, Nemanja Maksimović (od 77. Milivojević), Gudelj, Radonjić (od 82. Milinković – Savić), Tadić, Ljajić (od 69. Gaćinović), Mitrović.

UKRAJINA: Pjatov, Karavaev, Matvienko, Krivcov, Mikolenko, Sidorčuk, Cigankov (od 77. Besedin), Kovalenko (od 77. Šepeliev), Malinovski (od 88. Šakov), Jarmolenko, Jaremčuk.