XS
SM
MD
LG

Pauza stigla baš kad treba

Branislav Krunić

Branislav Krunić, trener Borca, najbolji je primer kada se verovanje klupskih čelnika, i kada na terenu baš i ne ide po planu, isplati. Kao svojevremeno Mladen Žižović na klupi Radnika i plavokosi stručnjak rodom iz Trebinja u Borcu je prolazio razna iskušenja. Klupa mu se ljuljala ove jeseni dva puta, posle domaćeg remija (0:0) protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja, ali i ubedljivog poraza (0:4) u Mostaru od Zrinjskog.

Međutim, rukovodstvo banjalučkog premijerligaša i u najtežim trenucima davalo je podršku mladom treneru sa UEFA profi licencom. Bezrezervna podrška se nije davala kao poslednje upozorenje ili ultimatum, bila je iskrena, a to je nekadašnji reprezentativac BiH na najbolji mogući način i iskoristio. Za mnoge je Borac na nestvarnoj poziciji kao povratnik u premijerligaško društvo, treća pozicija tri kola pre kraja jeseni je u svakom slučaju prebacivanje zacrtanog plana.

-Pre svega želim da kažem da u fudbalu nema slučajnosti, tako da ni ovi naši rezultati nisu slučajni već su posledica dobrih igara i uspeha u prvenstvenim utakmicama. Jeste da smo prebacili cilj, želja pre početka sezone ja bila šesta pozicija i da budemo bodovno aktivni, odnosno blizu vodećih klubova. Sada smo prvi pratilac vodećeg sarajevskog tandema, Željezničar i Sarajevo nam beže po četiri boda. To znači da, teoretski, možemo da budemo i jesenji šampioni, ali… Ne namećemo sebi taj imperativ i breme. Želimo finiš jeseni da odigramo rasterećeno i u poslednja tri kola osvojimo što više bodova – rekao je na početku Branislav Krunić, šef stručnog štaba Borca.

Posle pet uzastopnih pobeda u prvenstvu koje su “lansirale” Borac u sam vrh prvenstvene tabele, od kojih su četiri bile bez primljenog gola, Borac je na poslednjem gostovanju u Doboju kod Kaknja remizirao (1:1) protiv domaće Mladosti. Krajipnici su primili pogodak posle 483 minuta nesavladivosti golmana Mladena Lučića.

-U tom meču protiv Mladosti bio je primetan umor na mojim igračima, pogotovo u drugom poluvremenu, kada nam je padala koncentracija u trenucima kada smo mogli drugim golom da rešimo pitanje pobednika i “zatvorimo” utakmicu. Pauza je stigla baš kad nam je trebala. Da se restartujemo, sakupimo novu energiju. I bodom protiv Mladosti smo zadovoljni, sve je dobro kada se bodovi pišu u tabelu. Eto, protiv kluba iz Doboja kod Kaknja smo oba puta ove jeseni remizirali, što govori da Mladost ima mnogo bolji i kvalitetniji sastav nego što to njen položaj na tabeli govori. Najvažnije je da smo mi nastavili seriju nepobedivosti – dodao je Krunić.

Stekao se utisak da je prvenstvena pauza u najboljem mogućem trenutku stigla za fudbalere jedinog krajiškog premijerligaša.

-Jeste, kao što sam rekao, umor je bio evidentan na našim igračima, a to nosi i iscrpljenost. Ova jesen je zaista duga, odigraćemo više od pola prvenstva, u Kupu BiH zimujemo u četvrtfinalu, dakle ne odustajemo ni od tog takmičenja, igrali smo i Kup Republike Srpske. Prvenstvo nam jeste prioritet, ali i u masovnijem takmičenju želimo da uđemo u samu završnicu, da se uključimo u borbu za trofej koji je Borac prvi, i za sada jedini put, osvojio već davne 2010. godine, znači pre deceniju. Pred nama će proleće da bude puno izazova, međutim sačekaćemo prvo da završimo ovu jesen – kaže Krunić.

Tribine Gradskog stadiona u Banjaluci su među najposećenijima ove jeseni u Premijer ligi BiH, na svakoj domaćoj utakmici crveno-plave gleda oko 5.000 ljubitelja fudbala.

-Vratili smo ljude na Gradski stadion. Na svakom ćošku, u svakom kafiću, na ulici, u neformalnim razgovorima Borac je glavna tema. Banjalučani vole fudbal, Banjaluka ponovo živi za fudbal i to je najveći rezultat Borca ove jeseni. Ono što je najvažnije ljudi nam veruju, vratili smo i poverenje – rekao je Branislav Krunić.

Na pitanje šta Borac može u poslednja tri prvenstvena meča posle reprezentativne pauze, strateg Borca je odgovorio:

-Dočekujemo Zrinjski u derbiju, potom idemo Čeliku u Zenicu i na kraju ćemo ugostiti Slobodu iz Tuzle. Ako me pitate lično, onda bih bio prezadovoljan sa sedam bodova u ova tri meča, nije isključeno da uzmemo i svih devet, ali nije neuspeh ni pet, samo da ostanemo u samom vrhu i da imamo dpbre predispozicije za proleće. Želja nam je da nastavimo ovu seriju nepobedivosti, ona mnogo znači zbog samopouzdanja i motiva.

Do sada je Borac pokazao da može protiv svakog rivala da igra kvalitetno i odlučno, a Zrinjski je poseban motiv zbog ubedljivog poraza u Mostaru.

 

 


Radnik 5 : 1 Zvijezda 09
Željezničar 1 : 0 Tuzla Siti
Velež 2 : 1 Borac
Sarajevo 2 : 1 Mladost
Široki Brijeg 1 : 1 Zrinjski
Sloboda 2 : 1 Čelik
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sarajevo 22 13 6 3 45
2 Željezničar 22 12 6 4 42
3 Zrinjski 22 11 5 6 38
4 Borac 22 10 6 6 36
5 Tuzla Siti 22 10 5 7 35
6 Radnik 22 10 4 8 34
7 Široki Brijeg 22 8 8 6 32
8 Velež 22 9 5 8 32
9 Sloboda 22 4 9 9 21
10 Mladost 22 4 6 12 18
11 Čelik (-3) 22 5 5 12 17
12 Zvijezda 09 22 1 5 16 8