XS
SM
MD
LG

Gubićeva nije kriva za snimanje

Protiv službenice za odnose sa javnošću i licenciranje Fudbalskog saveza Republike Srpske Jelene Gubić Okružno tužilaštvo Banjaluka obustavilo je istragu. Naime, inspektori Policijske uprave Banjaluka podnsueli su izveštaj protiv Gubićeve zbog sumnje da je izvršila krivično delo “neovlašćeno fotografisanje”.

U naredbi o obustavi istrage navodi se da “ono što je učinila Jelena Gubić nije krivično delo neovlašćeno fotografisanje iz člana 156. stav 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske”.

U obrazloženju naredbe se navodi da je Jelena Gubić 20. septembra oko devet časova u prostorijama FSRS, tokom radnog sastanka, nakon što je u prostorije došao Novak Damjanović, predsednik FK BSK i prišao sekretaru FSRS Goranu Ćejiću, te je između njih došlo do verbalnog i fizičkog sukoba, taj sukob snimila kamerom svog mobilnog telefona, potom pozvala policiju i prijavila sukob.

Istoga dana, navodi se dalje, ona je prilikom saslušanja u Policijskoj upravi Banjaluka policijskom inspektoru putem aplikacije “Viber” poslala navedeni snimak koji je kasnije emitovan na portalu BN televizije.

“Tužilaštvo je zaključilo da u radnjama osumnjičene nisu ostvarena obeležja krivičnog dela neovlašćeno fotografisanje, zato što sporni snimak nije sačinjen u privatnim prostorijama, već za vreme sastanka u službenim prostorijama FSRS koje imaju karakter javnog mesta”, navodi se u obrazloženju naredbe.