XS
SM
MD
LG

Čukarički od početka sezone imao 19 reprezentativaca

Podatak za ponos na Banovom brdu: Čukarički od početka sezone imao 19 reprezentativaca--

Od početka sezone Čukarički je u svim nacionalnim kategorijama imao čak 19 reprezentativaca. Dresove seniorskih reprezentacija svoje zemlje nosili su Samuel Ovusu i Boris Kopitović, a sve mlađe selekcije Srbije imale su reprezentativce iz Čukaričkog, Mlada reprezentacija (do 21 godine) čak petoricu, Omladinska (do 19 godina) trojicu, Mlađa omladinska (do 18 godina) trojicu, kadetska (do 17 godina) trojicu, dres mlađih kadeta (do 16 godina) oblačila su dvojica, baš kao i pionirske (do 15 godina). Uz dodatak da je Milutin Vidosavljeivć nastupao i za mladu i za omladinsku selekciju Srbije! Krenimo redom.

Seniorska reprezentacija Gane

Pre transfera u Al Fajhu iz Saudijske Arabije, Samuel Ovusu je kao član Čukaričkog dobio poziv selektora Gane Kvesija Apije, za nastup na Kupu Afričkih nacija. Bio je jedini predstavnik Super lige Srbije na ovom kontinentalnom takmičenju. Igrao je na sva četiri meča za Ganu, koja je posle jedanaesteraca eliminisana u osmini finala Kupa Afričkih nacija. Nedugo posle nastupa na prvenstvu Afrike, Ovusu se „preselio” u Saudijsku Arabiju.

Seniorska reprezentacija Crne Gore

Baš kao i Samuel Ovusu, i Boris Kopitović je kao član Čukaričkog zadobio poverenje tadašnjeg selektora Crne Gore, Ljubiše Tumbakovića. I Kopitović je na početku sezone još bio član belo-crnih, a odigrao je u tom periodu duel kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Češke. Nedugo potom, štoper rođen u Podgorici potpisao je ugovor sa beloruskim timom BATE Borisov.

Mlada reprezentacija Srbije (U 21)

U mladu reprezentaciju Srbije ove sezone pozvano je čak šest fudbalera Čukaričkog. Zbog administrativnih razloga Stefan Kovač nije bio u mogućnosti da debituje za Orliće, dok su povrede sprečile Stefana Veličkovića i Aleksandra Đorđevića da nastave tamo gde su stali prethodne sezone. Đorđe Petrović je ove sezone debitovao za prvi tim Čukaričkog, brzo je visoki golman nagovestio ogroman potencijal. To nije promaklo novom selektoru mlade reprezentacije Srbije Iliji Stolici, koji ga je uvrstio na spisak kandidata za kvalifikacione mečeve za Evropsko prvenstvo. Petrović, koji je godinu dana mlađi od većine saigrača, još čeka na debi, u duelu protiv Rusije bio je na klupi za rezerve.

Veljko Birmančević je još prošle sezone debitovao za Orliće, a sada je standardni član ove selekcije. Momak čiji su ugovor Brđani otkupili od Partizana odigrao je pet od šest susreta za mladu selekciju. I Slobodan Tedić je standardni član Orlića, kao i Birmančević odigrao je pet mečeva za ovu selekciju, upisao je i prvi pogodak, u pobedi protiv Estonije.

Dimitrije Kamenović je ove sezone jedan od najmlađih aduta Aleksandra Veselinovića u Čukaričkom, a debitovao je i za mladu reprezentaciju Srbije, u duelu protiv Poljske. Milutin Vidosavljevićje naknadno dobio poziv selektora Stolice, i on je stigao do debija za Orliće, protiv selekcije Rusije. Vidosavljević je na početku ove sezone na Memorijalnom turniru „Stevan Ćele Vilotić” odigrao sva tri meča za Omladinsku selekciju Srbije, postigao je tri gola, a poneo je i titulu najboljeg strelca turnira.

Omladinska selekcija Srbije (U 19)

Uz već pomenutog Vidosavljevića, za Omladinsku selekciju Srbije nastupali su još Novak Mićović i Uroš Ignjatović. Mićović brani za omladince Čukaričkog, u nekoliko navrata bio je u protokolu u mečevima prvog tima. Učestvovao je u mečevima prvog kruga kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, na golu je u dva susreta, a u duelu protiv Rumunije odbranio je jedanaesterac. Ispostavilo se da je to bio ključni trenutka za plasman srpske selekcije u drugu rundu kvalifikacija.

Novak Mićović je branio i na Memorijalnom turniru „Stevan Ćele Vilotić“ u sva tri meča, protiv Izraela, Mađarske i Crne Gore. Milutin Vidosavljević je takođe nastupao u sva tri susreta na pomenutom turniru, a Uroš Ignjatović na dva. Vidosavljević je postizao golove protiv Izraela i Mađarske (2).

Mlađa omladinska selekcija Srbije (U 18)

Uroš Drezgić, Jovan Lukić i Andrej Đukić bili su deo selekcije mlađih omladinaca, koja je u Rimu odigrala dva prijateljska meča protiv Italije. Sva trojica fudbalera Čukaričkog dobila su šansu u oba navrata.

Kadetska selekcija Srbije (U 17)

Kadeti su sezonu započeli prijateljskom utakmicom u Staroj Pazovi protiv selekcije UAE, a u pobedi Srbije učestvovali su Dario Grgić i Ognjen Ajdar. Usledio je prvi krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koji je bio uspešan po Orliće, izborili su na turniru u Belorusiji plasman u drugi krug. Ognjen Ajdar je odigrao sva tri duela, protiv Letonije, Belorusije i Mađarske, Nikola Petković je dva puta bio u sastavu, a Dario Grgić jednom.

Mlađa kadetska selekcija Srbije (U 16)

Mlađi kadeti Srbije učestvovali su na turniru „Put zvezda“ u Moskvi, a među reprezentativcima bili su Lazar Kaličanin i Mihajlo Spasojević. Spasojević je odigrao sva tri susreta, protiv Rusije, Uzbekistana i Turske, a Kaličanin je stajao na golu Orlića u jednom od ova tri meča.

Pionirska selekcija Srbije (U 15)

I na kraju, ni pionirska selekcija Srbije nije mogla bez igrača iz Čukaričkog. Dres ove selekcije zadužili su Vojin Serafimović i Mihajlo Madžarević. Serafimović je odigrao sva tri meča na Razvojnom turniru u Staroj Pazovi, protiv Slovenije, Crne Gore i Izraela, dok je Madžarević priliku dobio jednom.