XS
SM
MD
LG

Pohvale Slobodi, sporovi sa Čelikom

 

Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH upoznao je javnost s poslednjim, uspešnim aktivnostima ove organizacije. Pravni tim Sindikata je u proteklim mesecima vodio i pozitivno rešio sporove za veliki broj igrača, koji su naplatili svoja potraživanja od strane nekoliko klubova.

“Igrači Said Husejinović, Adis Hadžanović i Marinko Rastoka rešili su svoj status i naplatili potraživanja od strane FK Sloboda Tuzla, a pri tome želi se istaći pozitivan primer savesnog poslovanja, transparentnosti i spremnosti na dogovor od strane novog rukovodstva FK Sloboda Tuzla, što je retka situacija kada su u pitanju odgovorne osobe premijerligaških klubova, navodi Sindikat na svojoj zvaničnoj stranici.

Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH vodio je sporove za veliki broj igrača protiv NK Čelik Zenica, koji su uspešno okončani u proteklom periodu, a nažalost, kašnjenje s realizacijom isplate dugovanja na osnovu presuda protiv kluba, rezultiralo je neodigravanjem utakmice 15. kola Premijer lige između Željezničara i Čelika. Naša organizacija trenutno vodi još nekoliko postupaka protiv ovog kluba, zbog višemesečnog kašnjenja s isplatama dospelih potraživanja prema igračima.

Želimo istaći da su pojedini sporovi bili izuzetno komplikovani zbog specifičnosti ugovornih odnosa između igrača i klubova, te apelujemo na igrače da koriste resurse koje im pruža Sindikat, kako bi se u potpunosti osigurali prilikom zaključivanja radnog odnosa s klubovima”, napisano je u saopštenju Sindikata profesionalnih fudbalera BiH.

Sindikat trenutno vodi više od 20 sporova za igrače i ova organizacija će u narednim sedmicama objaviti podatke o tome koliko novca su osigurali igračima u ovoj kalendarskoj godini, a pozvali su sve igrače Premijer lige BiH, prvih liga Federacije BiH i Republike Srpske, fudbalerke Premijer lige BiH za žene, fudbalerke trenere i igrače iz BiH u inostranstvu da postanu članovi ove organizacije, te da vode brigu o svojim pravima.