XS
SM
MD
LG

I džudisti uz Icu Lavicu

Džudo klub Slavija ovaj vikend imala je predstavnike na dva takmičenja mlađih  selekcija. U Sarajevu na Kupu grada Sarajeva nastupila je jedna ekipa,  dok je Slavijin kadet Srđan Pandurević nastupio u Beogradu kao pojačanje za Zvijezdu Banjaluka na timskom takmičenju Srbija open. Tim iz Banjaluke je  u jakoj konkurenciji u polufinalnom meču zaustavljen od kadetske reprezentacije Srbije, koja je završila turnir  prvoj  poziciji .

Na  Kup grada Sarajeva, a održan je 23.11.u Skenderiji, među 540 takmičara, učešće je uzelo i 11 takmičara Slavije. U vrlo jakoj konkurenciji osvojili su pet medalja.

Zlatna je bila Gorana Pržulj, srebro su osvojile Dunja Grubačić i Ana Škiljević , dok su bronzu uzele  Andrijana Šutvić i Sofija  Vujadinović. Ovog puta ostali takmičari nisu osvojili medalje, ali su bogatiji za jedno novo takmičarsko iskustvo.

 Ovaj događaj nije imao samo takmičarski karakter, nego i humanitarnu dimenziju. Naime, Slavija je  u saradnji sa domaćinom turnira Džudo klubom Braća Lukač, postavila kutiju za prikupljanje novčanih sredstva za liječenje naše sugrađanke Ivane Bjelogrlić Ice.

Najviše se u tome angažovao član Slavije  i aktivista Crvenog krsta, Stevan Prstojević.