XS
SM
MD
LG

Bosna bez premca

KDT Bosna, Sarajevo

U organizaciji Saveza dizača tegova BiH i Kluba dizača tegova Željezničar u Sarajevu su održana tri takmičenja, Kup prvaka i rekordera BiH, 2. kolo Ekipnog prvenstva BiH i Memorijalni turnir " Andrija Maleć ".

Na ovim takmičenjima oborena su čak 73 rekorda BiH, a, KDT Bosna Sarajevo je oborila  58 rekorda.  I na ovim takmičenjima Klub dizača tegova Bosna iz Sarajeva je dokazala da je neprikosnovena u Bosni i Hercegovini, koji su osvojili, 47 medalja,  25 zlatnih, 15 srebrenih i 7 bronzanih medalja .

Na Memorijalnom turniru " Andrija Maleč " zlatne medalje su osvojili, Nejla Kalača, Iris Pašić, Danis Demirović, Eldin Omerović Muhamed Ramić, svi KDT Bosna, Sarajevo, Amina Mašić, Nedim Mašić, KDT IsANEH - ZB, Sarajevo, Mak Numić, KDT Željezničar, Amar Demirović, KDT Sidro, Jablanica, Ferhat Turker (Turska).

 U 2. kolu ekipnog prvenstva BiH ponovo su najbolji puleni trenera KDT Bosne Namika Omerovića koji su novi ( stari ), prvaci Bosne i Hercegovine, te osvojili šestu uzastopnu titulu Ekipnog prvaka BiH i petu titulu pobjednika Kupa BiH, drugo mjesto je KDT Student, Sarajevo, treće, KDT Sidro, Jablanica.

Daleko najuspješnija ekipa KDT Bosna je najbolja bila u seniorskoj, juniorskoj i kadetskoj konkurenciji, a peti put je najbolja na Memorijalu " Andrija Maleč " .