XS
SM
MD
LG

Lokomotiva gazi Skaute

Izabranike Ljubomira Filipovića u subotu očekuje susret protiv direktnog rivala u borbi za poziciju koja vodi u evropska takmičenja, petoplasirane ekipe Izviđača iz Ljubuškog. U susret meču, za naš portal govorili su  Nikola Grujić i golman ekipe Lokomotve Brčko Dejan Mihajlović.

Ništa manje osim pobjede ne želimo, tokom čitave sedmice vrijedno se pripremamo za nadolazeći susret u kojem želimo da nastavimo seriju dobrih rezultata. Vjerujemo u sebe i nadamo se da ćemo, uz pomoć naših navijača, zajedno se radovati nakon najvažnijeg meča u dosadašnjem dijelu sezone, izjavio je Nikola Grujić, te dodao da se odlično snalazi u svojevrsnoj ulozi poenterskog lidera i istaknutog organizatora igre u mladom timu Lokomotive:

-Mnogo sam srčan, posjedujem izražen takmičarski duh i uvijek volim da moj tim pobjeđuje. Okružen sam grupom ljudi koji su me adekvatno primili u svoje okruženje i zadužili me da to opravdam svojim nastupima u klubu u kojem se odlično osjećam. Savršeno se razumijem sa saigračima na terenu, tako da mi mnogo prija moja uloga na terenu.

Ovogodišnji šampionat predstavlja evidentan napredak popularnih Lokosa, koji su prošlogodišnje takmičenje okončali na 12. poziciji. Dosadašnji tok prvenstva svrstava ih među pozicije koje vode u evropska takmičenja i karakteriše ih pravo osjveženje na rukometnoj sceni Bosne i Hercegovine.

Kostur tima je ostao isti ali smo kolektivno mnogo porasli, odlično se slažemo na terenu ali i van njega. Mnogo više smo od saigrača. U timu vlada pravo drugarstvo. Rezultat i pomak koji smo napravili plod je izvanrednog odnosa u kojem se nalaze svi članovi tima. Lokomotiva sada zavređuje poštovanje od strane svih naših rivala. ističe golman ekipe, Dejan Mihajlović.

Dolaskom Ljubomira Filipovića na klupu brčanskog premijerligaša, stil igre Lokomotive postao je unikatan širom države. U prilog tome ide i činjenica da su Brčaci uz ekipu Bosne iz Visokog, najefikasniji tim u ligi.

Postižemo mnogo golova na meču, pronalazimo se u dinamičnoj igri sa mnogo trčanja. Brzi napadi i kontranapadi su su naše najjače oružje. Na taj način mnogo su manje šanse da se doživi neprijatna povreda. Na defanzivnom dijelu terena ćemo morati da se poboljšamo i to je nešto na šta smo fokusirani u narednom periodu. pojašnjava Grujić.

Popularni Lokosi trenutno se nalaze na 4. poziciji prvenstvene tabele, svjesni da ukoliko nastave u istom ritmu, Brčko distrikt bi ponovo mogao biti domaćin i organizator evropskih utakmica, što bi predstavljalo nagradu za kompletan kolektiv.

Nalazimo se u odličnoj formi, zreliji smo kao ekipa. Uvidjeli smo da se možemo nositi sa svima. Idemo korak po korak, očekuje nas još mnogo posla ali ćemo dati sve od sebe da sezonu krunišemo plasmanom u Evropu. Čvrsto vjerujem da mi igrači, predvođeni kompletnom upravom i svim funkcionerima u klubu koji obavljaju izvanredan posao, zaslužujemo takvu nagradu. Subotnji meč mogao bi da predstavlja najveći korak ka tom ostvarenju, optimistično govori golman Mihalović.

Nadolazeća manifestacija “Lokomotiva cup”, samo je potvrda činjenice da se Lokomotiva definiše kao stabilan klub koji je svoje ime izgradio i na internacionalnom nivou.

Sve je već rečeno o toj manifestaciji. Dovoljan pokazatelj su i tradicionalna učešća najvećih evropskih timova koji upotpunjavaju ovaj događaj. Zasigurno, prava poslastica za sve ljubitelje rukometa, zaključio je Dejan Mihajlović.

Ujedno i poziv svim navijačima rukometnog kluba Lokomotiva da u subotu nesebičnom podrškom povedu Lokose ka novom trijumfu.

izvor:sportal.ba

 


Sloboda : Iskra
Lokomotiva : Vogošća PH
Borac m:tel : Konjuh
Bosna Vispak : Sloga (D)
Leotar : Maglaj
Slavija : Gračanica
Sloga (GV-U) : Goražde
Izviđač CO : Drina
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac m:tel 18 15 1 2 46
2 Gračanica 18 14 0 4 42
3 Bosna Vispak 18 10 3 5 33
4 Sloga (GV-U) 18 10 2 6 32
5 Izviđač CO 18 10 2 6 32
6 Sloga (D) 18 7 7 4 28
7 Slavija 18 8 3 7 27
8 Sloboda 18 8 1 9 25
9 Lokomotiva 18 7 4 7 25
10 Maglaj 18 8 1 9 25
11 Leotar 18 7 2 9 23
12 Konjuh 18 6 3 9 21
13 Vogošća PH 18 6 1 11 19
14 Goražde 18 6 0 12 18
15 Iskra 18 5 2 11 17
16 Drina 18 1 0 17 3