XS
SM
MD
LG

Proslavljeno šest godina rada Škole golmana ''1''

Škola golmana 1 iz Sarajeva večeras je obilježila šest godina rada.

Specijalizirana škola za golmane, prva ovakve vrste u BiH, koju sa dosta uspjeha predvodi Adnan Gušo, bivši bh. reprezentativac i golman Željezničara i mnogih klubova izvan granica BiH, na prikladan način je obilješila šestu godinu rada.

U Sportskom centru 'La Bombonjera' u Istočnom Sarajevu, treneri u školi golmana, dječaci polaznici iste i njihovi roditelji su obilježili ovaj dan. Interesantno je da je bilo dječaka koji su od prvog dana u ovoj školi i koji su praktično prošli sve selekcije u svojim klubovima, ali i školi golmana u kojoj su se dodatno usavršili. Vrijedi istaći da je pored svih prisutnih bio i najmlađi polaznik Amel Mulić, koji ima svega šest godina.

U školi pored Guše, koji je trenutno član stručnog štaba FK Željezničar, rade i Elvis Karić, Alen Bešlić i Ratko Dujković. U svakom slučaju bilo je lijepo večeras biti dio cjelokupne svečanosti, tokom koje su i pored svečarske atmosfere, obje grupe dječaka obavile redovni trening, koji je bio opuštenog karaktera, a golmani su imali priliku da odmjere snage na zelenom terenu u igri na dva gola.