XS
SM
MD
LG

Borac plovi ka Evropi

Vladan Danilović

Neumoran. Za njega nema izgubljene lopte i bržeg igrača protivnika. “Pokriva” sve delove terena, ima ga svugde, pogotovo tamo gde su “rupe”. Stiže i da ugrozi gol rivala. Dribla, asistira, šutira… To je Vladan Danilović, standardni prvotimac banjalučkog Borca i član mlade reprezentacije BiH.

Konačno u ovoj sezoni Premijer lige BiH mladi Fočak blista u svom stilu, na nivou partija sa omladinskog turnira “Stevan Nešticki” u Novom Sadu na kojem je, blistavim partijama, i skrenuo veliku pažnju na sebe, a banjalučki velikan je bio najuporniji i najbrži, angažujući ovog kvalitetnog fudbalera.

-Ide nam dobro, samo da nastavi ovako i u poslednje dve utakmice. Pred nama su još dva meča sa teškim rivalima, Čelikom u Zenici i protiv Slobode iz Tuzle na domaćem terenu. Bilo bi lepo kada bi osvojili maksimalnih šest bodova, da se definitivno učvrstimo u samom vrhu prvenstvene tabele. Naše jesenje igre nisu ostale nezapažene što govori i činjenica da se na tribinama Gradskog stadiona u Banjaluci okuplja najviše ljubitelja fudbala. To je dobar znak, jer znamo šta okuplja gledaoce i šta oni u Banjaluci vole, očekuju… Borac se vraća na veliku fudbalsku scenu u BiH – počeo je priču Vladan Danilović, fudbaler Borca.

U poslednja dva meča Borac je osvojio samo dva boda. Prvo je remizirao (1:1) u Doboju kod Kaknja protiv pretposlednje Mladosti, a onda odigrao nerešeno i bez golova kod kuće protiv aktuelnog vicešampiona Zrinjskog iz Mostara.

-Malo nas je stigao umor… Vidi se to, ali izdržaćemo. O tome je govorio i naš trener Branislav Krunić pred poslednju prvenstvenu pauzu. Pre ta dva remija zaredali smo sa pet pobeda od kojih smo četiri zabeležili bez primljenog gola. Igrali smo sjajno. I sada igramo. Ali Zrinjski nije bilo ko, već klub koji je u poslednjih šest sezona četiri puta bio šampion Premijer lige BiH. Dakle, klub koji ima autoritet u našoj ligi, a mi smo, kao što znate, prošle sezone igrali Prvu ligu Republike Srpske, ne svojom voljom i ne po ostvarenim rezultatima. Sada smo opet tu, deo elite, i želimo da igramo važnu ulogu. Mislim da smo na pravom putu, pokazuju to naše i igre i rezultati – nastavio je Danilović.

Ne kriju u Borcu da bi želeli da u ovoj sezoni izbore plasman na međunarodnu fudbalsku scenu, a za ostvarenje tog cilja imaju dva puta, prvenstvo i Kup BiH.

-U prvenstvu dobro guramo, tu smo u vrhu, u igri. Što se Kupa BiH tiče, pobednik ide u kvalifikacije za UEFA Evropsku ligu. Teško je osvojiti pehar, Borac ima onaj iz 2010. godine, bilo bi lepo kada bi posle devet godina pauze ponovo ovaj eksponat doneli u naše klupske vitrine. Bio bi to veliki uspeh za sve nas, pogotovo što je malo ko očekivao da Borac može odmah po povratku u elitu da se uključi za visoke domete i plasman na međunarodnu scenu – rekao je Danilović.

O mladoj reprezentaciji BiH Danilović kaže:

-Dobro smo počeli, ali u poslednja dva meča smo pretrpeli poraze. Nadamo se da će na proleće biti bolje. Imamo odličnog selektora Vinka Marinovića koji nas je dobro ukomponovao, ponekad je potrebna i sportska sreća koja nam je okrenula leđa protiv Nemaca i Velšana. Svi se nadamo da možemo da stignemo do drugog mesta u grupi.

Svakog prelaznog roka, da li on bio zimi ili leti, aktuelizuje se pitanje odlaska plavokosog neumornog fudbalera Banjalučana. Pojavljivale su se ponude Crvene zvezde, Olimpije, Vojvodine… nekih klubova iz evropskih zemalja – Grčke, Turske, Mađarske…

-Nisam opterećen odlaskom, imam važeći ugovor s Borcem. Za svakog igrača inostranstvo je izazov, baš kao i reprezentacija. U Banjaluci sam stekao punu igračku afirmaciju i želim da doprinesem uspehu kluba. Videćemo šta donosi zima, sam ne odlučujem, pita se i klub. Iskreno, možda je najbolje da odigram ovu sezonu do kraja u dresu Borca, pa na leto… Ali, nikad se u fudbalu ne zna, niti se može tvrditi i očekivati nešto, sve je relativno. U preostale dve utakmice sa Čelikom i Slobodom nastojaću da pružim maksimum i doprinesem osvajanju novih bodova koji će nas ostaviti na dobroj poziciji pred prolećni deo sezone koji će da bude mnogo teži i komplikovaniji, pogotovo što u drugi deo prvenstva ulazimo mečom u Širokom Brijegu, sa direktnim rivalom u borbi za opstanak – istakao je na kraju Vladan Danilović, talentovani fudbaler banjalučkog premijerligaša.

 

 

 


 

 

 


Radnik 5 : 1 Zvijezda 09
Željezničar 1 : 0 Tuzla Siti
Velež 2 : 1 Borac
Sarajevo 2 : 1 Mladost
Široki Brijeg 1 : 1 Zrinjski
Sloboda 2 : 1 Čelik
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sarajevo 22 13 6 3 45
2 Željezničar 22 12 6 4 42
3 Zrinjski 22 11 5 6 38
4 Borac 22 10 6 6 36
5 Tuzla Siti 22 10 5 7 35
6 Radnik 22 10 4 8 34
7 Široki Brijeg 22 8 8 6 32
8 Velež 22 9 5 8 32
9 Sloboda 22 4 9 9 21
10 Mladost 22 4 6 12 18
11 Čelik (-3) 22 5 5 12 17
12 Zvijezda 09 22 1 5 16 8