XS
SM
MD
LG

Borac cilja elitu

Zoran Bujić

Jesenji prvak drugoligaškog karavana Republike Srpske na zapadu je Borac iz Kozarske Dubice. Pomalo neočekivano i iznenađujuće Dubičani su, kao povratnik u drugoligaško društvo iz Regionalne lige, prvi prošli kroz cilj osvojivši jesenje lovore iako im taj imperativ nije postavljen. Ipak, izabranici trenera Zorana Bujića su u krnjoj ligi od petnaest klubova, nakon odustajanja banjalučkog Karanovca, u četrnaest utakmica za bodove ostvarili jedanaest pobeda, dva remija i samo jedan poraz.

Borac je na zimski odmor otišao sa sedam koraka ispred drugoplasiranog Jedinstva iz Žeravice i trećeplasirane Sloge iz Doboja i istakao jednu od glavnih kandidatura za povratak u prvoligaško društvo Republike Srpske u kojem je igrao u sezoni 1996/97, kada je ono bilo podeljeno u dve grupe, kao današnja Druga liga srpskog entiteta u BiH.

-Za ovaj uspeh i titulu prvaka jeseni zaslužni su igrači, koji su na terenu osvajali bodove i hotali ka tronu, mi u stručnom štabu, ali ništa od toga ne bi bilo da nemamo agilnu i upravu stvorenu na entuzijazmu na čelu sa predsednikom Rodoljubom Topićem, koja nam je stvorila uslove za nešto ovako. Zaista, Borac se posle mnogo godina tavorenja vratio na svoje pozicije u fudbalu Republike Srpske, pa iako nam nije imperativ plasman u viši rang, nastojaćemo da Kozarsku Dubicu vratimo na prvoligašku mapu Republike Srpske – istakao je Zoran Bujić, šef stručnog štaba Borca.

Ima mnogo iskustva u fudbalu Republike Srpske, sa Rudar Prijedorom je 2015. godine bio šampion i izborio povratak u Premijer ligu BiH. Prošle sezone se superiorno “prošetao” sa Dubičanima kroz takmičenje u Regionalnoj ligi, grupa zapad…

-Ove sezone utiremo sličan put – šampionski, kao i prošle. Doduše prošle sezone smo drugoplasiranom timu pobegli 29 bodova što je, mislim, rekord u takmičenjeima pod okriljem FSRS, a i ove sezone, u Drugoj ligi, smo nastavili sa sjajnim igrama i odličnim rezultatima. Nalazimo se u kontinuitetu uspeha na čijim krilima je stvoren pobednički mentalitet. Napravili smo konkurentnu ekipu, mešavinu iskusnih i proverenih fudbalera sa mladima, koji tek treba da stasaju i uče od njih. To se pokazalo kao dobitna varijanta – dodao je Bujić.

Nepisano fudbalsko pravilo je da se šampionski tim ne menja, ali u Borcu razmišljaju i o zimskim pojačanjima kako bi na proleće bili još konkurentniji.

-Imamo lepu priliku da se posle 22 godine vratimo u Prvu ligu Republike Srpske i glavni cilj nam je da zadržimo igrački potencijal od ove jeseni. Uz jednu dva ili tri kvalitetna pojačanja s igračima koji mogu da unaprede našu igru i podignu njen nivo. Svi u Borcu živimo za fudbal i svaku priliku koja nam se ukaže nećemo propustiti – jasan je Zoran Bujić.

Bez obzira na pozicije na kraju jeseni na stadionu “Đolovi” još uvek niko ne razmišlja da je prvenstvo gotovo i da će Borac biti prvoligaš Republike Srpske.

-Prvenstvo je dugo i neizvesno, rano je pričati o raspletu u maju. Imamo lepu bodovnu prednost u odnosu na konkurente koji imaju veće ambicije od nas. Čini mi se da smo ih sve iznenadili i na proleće će mnogo ozbiljnije da nas shvate, biće nam teže, svi će nastojati da nas savladaju kao jesenje prvake. Na nama je da odbranimo osvojeni tron, to je uvek teže, nego napadati, ali mislim da imamo kvalitet i snagu da uspemo u tome. Pred nama je duga i iscrpljujuća borba za svaki bod – rekao je na kraju Zoran Bujić, tvoran šampionskih ambicija u Kozarskoj Dubici, dodavši još jednom veliku zahvalnost predsedniku Rodoljubu Topiću pod čijim patronatom se Borac vratio na veliku scenu fudbala Republike Srpske.

 

 

 


Sloboda (MG) : Sloga (T)
Omarska : Proleter
Borac (Š) : Laktaši
Polet 1926 : Jedinstvo
Dubrave : Sloga (S)
Borac (KD) : Sloboda (NG)
Ljubić : Sloga (D)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac (KD) 15 11 2 2 35
2 Jedinstvo 15 10 1 4 31
3 Sloga (D) 15 9 4 2 31
4 Ljubić 15 8 3 4 27
5 Mladost 15 7 4 4 25
6 Laktaši 15 7 3 5 24
7 Sloboda (MG) 15 7 3 5 24
8 Omarska 15 7 1 7 22
9 Dubrave 15 6 2 7 20
10 Sloga (T) 15 5 3 7 18
11 Borac (Š) 15 5 2 8 17
12 Sloga (S) 14 5 1 8 16
13 Proleter (-3) 15 4 2 9 11
14 Sloboda (NG) (-3) 15 3 0 12 6
15 Polet 1926 (-3) 15 2 1 12 4