XS
SM
MD
LG

Zemun između Budućnosti i Grafičara

Foto: H.D.Vujanović

Poslednji rezultati govore da se Zemun budi i kreće uzlaznom linijom. U prvoligašu iz Gornje varoši su znali da im je utakmica sa Dobanovčanima od velike važnosti i prlika da uplove u mirniju luku.

- Bilo je ovo naše najbolje izdanje u prvenstvu i drago mi je da su igrači to shvatili i pokazali karakter i kvalitet - naglašava u uvodu razgovora Milovan Mitić, kordinator stručnog štaba i  dodaje. - Nije sve krenulo kako smo priželjkivali i rano primljeni gol nas je donekle poremetio. Uspeli smo da se izdignemo i u nastavku utakmice smo dominirali, zaigrali ozbiljnije i koncentrisano i dodatnim angažovanjem preokrenuli rezultat. Za Budućnost, kao i za nas, utakmica je bila od izuzetnog značaja, jer bi goste u slučaju trijumfa približila bodovno ostalim konkurentima u opasnoj zoni. Zato su od prvog minuta zaigrali čvrsto i otvoreno i ranim golom nas iznenadili.

Zemun će u roku od tri dana biti u prilici da odmeri snage sa najslabije plasiranim timom i liderom sa Točiderske zvezde. Prvi ispit su sa uspehom položili, a duel sa Grafičarom na stadionu "Rajko Mitić" će biti najveći ispit i ujedno najteže gostovanje ove jeseni. - Imaćemo čast i zadovoljstvo da se ogledamo sa najkvalitetnijim timom u ligi. Domaćinu prepuštamo ulogu favorita i pokušaćemo bez pritiska i rasterćeni da iznenadimo mlad sastav trenera Milije Žižića. O "grafosima" se sve zna, imaju izbalansiran sastav, i sprega nešto iskusnijih igrača kao što su Vidić, Dabić, Fićović, i mladih izdanaka Zvezdine škole. Za sredu u tim se vraća oporavljeni Stojanović, dok je neizvesn nastup Adžibabe - referiše Milovan Mitić, kordinator stručnog štaba Zemuna, kome u radu pomažu Lazar Janičić i Nikola Vujošević, živa legenda kluba iz Gornje varoši.