XS
SM
MD
LG

Trener udario protivinčkog igrača

Na utakmici između FK Trstenik-PPT i OFK Bor 1919 koja se igrala na stadionu u Trsteniku, trener domaćeg kluba Bratislav Jovanović udario je igrača gostujućeg tima Alena D. (17) u glavu.

Nakon vodstva ekipe iz Bora, sedamnaestogodišnji Alen D. je u 80 minutu pozvan na zamjenu, nakon čega je otišao da se presvuče i vratio na klupu svojih igrača, kada se i dogodio incident.

- Kada sam se vraćao kod moje ekipe, nastavio sam da navijam i bodrim saigrače. Vikao sam „bravo moji, bravo“. U tom trenutku su mi igrači protivničkog tima dobacili „šta tvoji“. Pričao sam sa drugarom kada sam se odjednom okrenuo i osetio udarac u glavu. Trener njihove ekipe mi je udario pesnicom u lice, nakon čega sam čučnuo a on me onda šutnuo u rebra – priča Alen.

Tefik D., otac mladića koji je udaren i koji je potpredsednik OFK Bor, ističe da će podnijeti privatnu tužbu protiv trenera Jovanovića.

- To nije čovjek, nije trener kad je tako mogao da udari dijete. To nije normalno. Jedva su ga zaustavili njegovi fudbaleri – priča Tefik.

Na stadionu je tada nastao pravi haos. Na svu sreću policija je brzo reagovala kako ne bi izbio veći incident.

- Izbio je haos. I roditelji su trčali da biju našu decu. Stvarno ne razumem, to su omladinci. Utakmica jeste bila prvenstvena ali "zaustavna", kad je reč o bodovima ne znači ni nama ni njima – dodaje Tefik.

Nakon što je reagovala policija, Alen D. je odmah hitno prevezen u tamošnju bolnicu gdje su mu zaustavili krvarenje iz nosa, nakon čega su igrači u pratnji policije napustili Trstenik.

- Tamo su konstantovali da mi je slomljena hrskavica. Nos mi je bio skroz otečen. I sada teže dišem. Dok smo se vraćali iz Trstenika osetio sam mučnine, a nakon toga nisam mogao da spavam, glava me je užasno boljela. Onda su mi ovdje na snimanju vidjeli da imam i blaži potres mozga – dodaje Alen.

U izvještaju delegata sa utakmice, u koju je „Blic“ imao uvid se navodi da „kada je sudija odsvirao kraj utakmice igrač gostiju Alen D. je prolazio pored trenera domaćih Bratsilava Jovanovića gde je došlo do fizičkog kontakta - trener je udario pomenutog igrača nakon čega se stvorila velika gužva u kojoj su učestvovali svi akteri utakmice u cilju razdvajanja i smirivanja situacije da bi se izbegao veći incident“.