XS
SM
MD
LG

Premijera proleća najbitnija

Milan Šikanjić

Pred fudbalerima Rudar Prijedora je teško proleće u kojem će juriti šampionske klupske ambicije u trci sa jesenjim prvakom Prve lige Republike Srpske iz Krupe na Vrbasu. “Rudari” sa Sane su još u trenažnom pogonu, šef stručnog štaba Igor Janković na taj način želi da skrati veliku pauzu između dva dela šampionata, ali prema partijama iz jeseni zeleno-crnima su, za ostvarenje cilja, potrebna adekvatno kvalitetna pojačanja.

Prijedorčani imaju osam koraka manje od Krupljana posle polusezone. Malo ko se tome nadao, ali poraz u poslednjem kolu u Gradišci u potpunosti je favorizovao plave iz kanjona Vrbasa u odnosu na “rudare”.

-Taj neuspeh nam nije trebao, ali dogodio se… Jednostavno, nismo bili na nivou kvaliteta koji imamo, Kozara je iskoristila naše greške i kaznila nas. S druge strane Krupa je to na najbolji način iskoristila i pobegla nam osam bodova, pa sada mnogo mirnije ulazi u drugi deo, ali i zimsku pauzu, u odnosu na nas – rekao je na početku Milan Šikanjić, napadač Rudar Prijedora.

Postigao je tri gola, imao i nekoliko asistencija, ali ga boli činjenica da su on i saigrači derbi protiv Krupe izgubili na domaćem terenu.

-Od te utakmice je sve krenulo nekako naopako, tačnije nizbrdo. Bili smo uzdrmani, iako smo postizali dobre rezultate, osvajali bodove osetile su se posledice, kao da smo izgubili samopouzdanje. Onda je došla i ona nesrećna eliminacija iz Kupa BiH posle lošijeg izvođenja penala protiv imenjaka iz Kaknja. Bljesnuli smo protiv Borca u Kupu Republike Srpske, međutim finiš jeseni i poraze od Kozare i Radnika iz Bijeljine koji nas je eliminisao iz masovnijeg takmičenja želimo što pre da zaboravimo – dodao je Šikanjić.

Milan Šikanjić se u matični Borac vratio iz omladinaca beogradske Crvene zvezde, a nakon titule i povratka u Premijer ligu BiH od strane Banjalučana letos je ustupljen Prijedorčanima.

-Pratim igre i rezultate Borca i čestitam na sjajnom trećem mestu. Malo ko je očekivao da će Borac po povratku odmah zaigrati jednu od glavnih uloga u Premijer ligi BiH, ali plasman u Evropu je sve izvesniji. Samo da ova serija nepobedivosti potraje što duže – kaže Milan Šikanjić.

Prolećni deo prvenstva fudbaleri Rudar Prijedora započeće upravo derbijem u Krupi na Vrbasu protiv jesenjeg prvaka i najvećeg rivala u trci za povratak u Premijer ligu BiH.

-Već sada možemo da kažemo da će to da bude najvažnija utakmica za nas u ovoj sezoni visokih ambicija. Prolećna premijera biće prilika da pobedom na terenu najvećeg rivala vratimo samopouzdanje i veru, smanjimo bodovnu prednost, zakomplikujemo situaciju i trku za titulu. Nećemo ni da pomislimo šta bi nam poraz doneo već na startu drugog dela prvenstva, o tome ne razmišljamo. Pred nama je zimski odmor i pripreme koje moramo da iskoristimo na najbolji mogući način. Nećemo se predati, moramo da se borimo. Ima još mnogo da se igra, ništa nije još gotovo – rekao je na kraju Milan Šikanjić, napadač Rudar Prijedora.

 

 

 


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8