XS
SM
MD
LG

Sudar titana u Gradskom vrtu

Pred nama je veliki derbi Hrvatske

Stigao je mjesec decembar, a ljubitelji ženskog fudbala u regionu dočekali su ono što su i željeli. Ženski fudbalski klub Osijek i Split igraće u nedelju zaostalu utakmicu sedmog kola Prve Hrvatske lige. 

Ne nije fraza - meč između Osijeka i Splita i dva glavna kandidata za titulu ove godine u Hrvatskoj je samo spektakl u najavi. 

Osijek još nije izgubio utakmicu u prvenstvu i igra u zaista dobroj formi, uz 74 postinuta gola i samo četiri primljena, dok Split sa druge strane takođe nema izgubljen meč ove sezone, a ekipa Božidara Miletića je primila samo jedan pogodak uz 90 datih.

Sigurno najveća opasnost po Split prijetiće od Lorene Balić, fudbalerke Osijeka koja je najbolja golgeterka ne samo ekipe, nego i prvenstva sa čak 28 postignutih pogodaka.

Tihomir Rudež

- U derbiju svakako da očekujemo i da se nadamo da ćemo uspjeti ostvariti svoj cilj, a to je pobjeda. Naravno, znamo da neće biti lako, jer dobro je poznato da je ekipa Splita prošle sezone prekinula našu dominaciju i osvojila duplu krunu u Hrvatskoj. Znamo da igramo na domaćem terenu, ali mislim da nam to ne daje baš neku veliku prednost, jer gost je izuzetno kvalitetan tim. Mislim da će to biti jedna prava poslastica ženskog fudbala u Hrvatskoj i da će svi oni koji dođu na stadion uživati u pravkom spektaklu. Ono što me posebno raduje, to je da nemamo problema sa igračkim kadrom, te ćemo imati sve igračice na raspolaganju, izjavio je Tihomir Rudež, trener Osijeka.

Sa druge strane Split u Gradski vrt dolazi sa impresivnim nizom od čak devet uzastopnih pobjeda. Prošle sezone tim Božidara Miletića osvojio je duplu krunu. U prvenstvu su ih pobjedili kod kuće 2:0, u Osijeku su remizirali 3:3, a u finalu Kupa Hrvatske slavili su minimalnim rezultatom 1:0.

Aida Hadžić, ovogodišnje pojačanje ekipe Splita igra u fantastičnoj formi, do sada je podijelila 11 asistencija i postigla 10 pogodaka, pa će sigurno važiti za jednu od glavnih igračica na terenu u redovima gostujućeg tima.

Božidar Miletić

- Ćekamo tu utakmicu kao i svaku drugu. To je svakako derbi i favorita nema. Ko bude bolji taj dan pobjediće tu utakmicu. Teško je reći da je neko bolji ili lošiji od drugog protivnika, ali ono što je sigurno je da niti jedan rezultat neće biti iznenađenje. Uglavnom utakmica kako god da se završi neće nista riješiti po pitanju ovog prvenstva u Hrvatskoj, ističe Božidar Miletić, trener Splita.

Derbi Hrvatske igra se u nedelju od 13:00 časova na stadionu Gradski vrt. 

Novi sudar Osijeka i Splita


SFK 2000 21 : 0 Spartak 2013
Iskra 0 : 2 Emina
Fortuna 3 : 1 Libero
Radnik Bumerang 3 : 0 FK Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 14 14 0 0 42
2 Radnik Bumerang 14 10 2 2 32
3 Emina 14 8 3 3 27
4 Iskra 14 6 2 6 20
5 Libero 14 5 3 6 18
6 FK Sloboda 14 2 2 10 8
7 Fortuna 14 1 3 10 6
8 Spartak 2013 14 1 3 10 6