XS
SM
MD
LG

Trener i direktor

Mustafa Peljto

U prolećni deo prvenstva Republike Srpske Fudbalski klub Jedinstvo iz Brčkog ući će sa novim šefom stručnog štaba. Čelnici ovog kolektiva su, posle osvajanja poslednje pozicije nakon jesenjeg dela Prve lige srpskog entiteta, odlučili da angažuju Mustafu peljtu, stručnjaka sa UEFA profi licencom koji je prethodne dve decenije živeo u Holandiji i tamo sticao fudbalsko znanje.

Peljtko je na poziciji prvog trenera seniorskog tima Jedinstva zamenio Vidoja Zarića, koji je na klupu seo na startu prvenstva, iako je letnje pripreme odradio na mestu šefa struke Ninoslav Mirić.

-Fudbalski klub Jedinstvo nije bio pre samo simbol i najbolji sportski kolektiv u gradu, nego je bio ponos čitave regije i šire i to najbolje znaju oni koji su u tome periodu bili uz Jedinstvo. Daću svoj maksimum zalaganja, umeća i iskustva kako bi doprineo što boljem i uspešnijem radu kluba i verujem da moje znanje, uz saradnju sa drugim stručnjacima može da pomogne Jedinstvu da postane član Premijer lige BiH – istakao je Mustafa Peljto čiji je brat Mensur poznati bokser.

Uz funkciju šefa stručnog štaba Peljto će imati još jednu ulogu u Jedinstvu, obavljaće i ulogu sportskog direktora. Njegov poslednji angažman bio je u Slobodi iz Tuzle, gde je obavljao funkcije asistenta, analitičara i kondicionog trenera u stručnom štabu Admira Smajića. Sedam godina je radio kao skaut za Fudbalski savez Holandije, a u holandskim klubovima je bio glavni trener (Brabantia) i asistent trenera (Ajndhoven).

-Moja životna želja i motivacija da uspem i završim školovanje za trenera je bila da jednog dana dođem u svoj grad gde sam rođen i da pomognem Jedinstvu. Ta želja mi se ispunila. Hvala ljudima iz Upravnog odbora Jedinstva koji su mu ukazali poverenje. Svestan sam da ima mnogo posla i da klubu treba pomoć kako bi se, pre svega, stabilizovao u Prvoj ligi Republike srpske. Zbog toga ću sa moje stručne strane učiniti sve da uspemo u ovom projektu. Pomoć će trebati i u svakom smislu da naš zajednički cilj ostvarimo – dodao je Peljto.

Zamolio je sve Brčake, gradske vlasti i privrednike, da svako u svojim mogućnostima ponudi pomoć klubu.

-Ogromne zasluge da Jedinstvo ikako funkcioniše zaslužuju ovi ljudi koji su sada na čelu kluba. Zbog toga im želim zahvaliti i obećati da ću se lično maksimalno založiti i truditi da zajedno podignemo naš klub na veći nivo, odnosno samim tim promovišemo i na ovaj sportski način naš prelepi grad Brčko – izjavio je na kraju Mustafa Peljto, novi šef stručnog štaba Jedinstva.


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8