XS
SM
MD
LG

Krupa najbolja

Ranko Dekić

Iza fudbalera Krupe je izuzetno uspešna polusezona. Ove jeseni izabranici trenera Zorana Marića osvojili su titulu jesenjeg prvaka Republike Srpske, izborili su plasman u polufinale masovnijeg takmičenja srpskog entiteta, samo se nisu proslavili u Kupu BiH, ali ono što je zanimljivo u 27 odigranih utakmica otkako je klub preuzeo Zoran Marić klub iz kanjona Vrbasa nije pretrpeo nijedan poraz.

Jedan od glavnih oslonaca tokom prvenstvene trke bio je i univerzalni fudbaler Ranko Dekić koji može da odgovori pozivu na više mesta u timu. Radi se o izbrušenom prvoligaškom fudbaleru sa premijerligaškim iskustvom i željom za daljim napretkom.

-Iza nas je zaista sjajna polusezona i ne samo da smo ispisali stranice klupske, već i istorije fudbala u Republici Srpskoj i BiH, možda i regionu i Evropi. Ovo što smo mi uradili ove jeseni graniči se s nemogućim. Trener Zoran Marić je odlično ukomponovao naš igrački orkestar što najbolje pokazuju rezultati koje smo ostvarili – počeo je priču Ranko Dekić, fudbaler Krupe.

U drugom delu bilo je i nepredviđenih situacija, određeni broj utakmica je protekao bez imena i prezimena ovog igrača u zvaničnim zapisnicima.

-Imao sam jedan period tokom sezone problema sa trbušnim zidom i morao sam da pauziram, kako bi ozdravio. Na svu sreću sve je bilo u najboljem redu, vratio sam se u finišu sezone, odigrao sam i prijateljske utakmice nakon završetka prvenstva. Mogu da budem zadovoljan svojim izdanjima i partijama koje am prikazao, mada uvek ima ona da mogu još više, bolje i jače. To je deviza koja me dalje vodi i verujem da je pred nama proleće u kojem ćemo overiti ove jesenje rezultate i stići do druge titule u Republici Srpskoj, odnosno ekspresnog povratka u Premijer ligu BiH – dodao je Dekić.

Ugovorom je vezan za Krupljane, imao određenih ponuda i od drugih klubova, ali kako kaže želi da ostane u kanjonu Vrbasa…

-Nastojaću da potvrdim potencijal i kvalitet zbog kojeg sam iz Rudar Prijedora i stigao u Krupu. Bilo je i nekih ponuda iz inostranstva, međutim u ovom trenutku je najvažnije da se izborim za mesto u startnom timu Krupe i odigram proleće u kontinutitetu. Nadam se da će me mimoići i nepredviđene situacije, tačnije povrede i da će proleće biti u našem znaku, a samim tim i mom kao delu uspešnog kolektiva i šampionskog tima. Mislim da imamo najbolji i najkvalitetniji tim u Prvoj ligi Republike Srpske što treba da dokažemo i na terenu rezultatima – završio je Ranko Dekić, univerzalni fudbaler Krupe.


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8