XS
SM
MD
LG

Gačanke gledaju sa vrha na konkurente u PL BIH: "Mladi tim ispunio sva očekivanja"

Odbojkašice Gacka nakon 11. odigranih kola na čelu su Premijer lige Bosne i Hercegovine, a uz dobar rad, posvećenost timu i postižu dobre rezultate.

Sve je to bio dovoljan motiv da razgovaramo sa trenerom Sašom Slijepčevićem i kapitenom tima Helenom Popović. 

Gačanke bilježe odlične rezultate

Slijepčević je prezadovoljan prikazanim, jer su Gačanke u ovu sezonu ušle podmlađene, a imaju samo jedan poraz od HE na Drini u Višegradu. 

"Veoma smo zadovoljni dosadašnjim rezultatima, u naredne dvije utakmice imamo šansu da dođemo do našeg cilja, to jeste da praktično prije odlaska na pauzu obezbijedimo plasman među prve tri ekipe koje ce nastaviti takmičenje u mini ligi koja ce dati prvaka države. Naravno, to ne znaci da ćemo se tu zaustaviti , sigurno cemo dati sve od sebe da ovaj dio prvenstva završimo na prvom mjestu, jer stvarno mislimo da to kao ekipa zasluzujemo i sasvim sigurno smo u dosadasnjem dijelu prvenstva najvise pokazali " kazao je strateg lidera PL BIH koji dodaje da njegove igračice iz utakmice u utakmicu dižu nivo igre ka željenom.

Ovaj klub uvijek je imao jake omladinske selekcije. Tako je i danas, gdje postižu odlične rezultate, a te djevojčice su baza kasnije za seniorske selekciju. 

"Kao klub možemo da se pohvalimo i odličnim rezultatima u takmicenjima mlađih kategorija , tako da u sve tri konkurencije smo obezbijedili plasman u drugi krug takmicenja i nadamo se da cemo u bar dvije konkurencije uspjeti da izborimo plasman na zavrsni turnir prvenstva RS što bi bilo za nas u ovom trenutku ogroman uspjeh" istakao je Slijepčević. 

Kapiten i vođa nove generacije Helena Popović, prezadovoljana je dosadašnjim rezultatima, ali i radom na treninzima, pristupom na mečevima, posebno jer je riječ o mladim djevojkama. 

Ona dodaje da je lijepa budućnost  pred gatačkom odbojkom. 

"Igramo odlično, moram reći da sam prezadovoljana kako smo iznijeli dosadašnji dio šampionata. Lideri smo, tu želimo da ostanemo, jer smatram i da zaslužujemo. No, neće biti lako, liga nikad nije bila ovako ujednačena. Nikad nismo igrali sa ovako podmlađenom ekipom, ali na sreću svih nas sa dosta uspjeha" kazala je kapiten Gačanki. 

 


Bosna 1 : 3 Napredak
Borac 3 : 0 Modriča
Gacko 0 : 3 Ljubinje
Radnik 3 : 0 Kakanj 78
Jedinstvo 0 : 3 Domaljevac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Napredak 18 16 2 50
2 Radnik 18 15 3 43
3 Domaljevac 18 15 3 42
4 Kakanj 78 18 11 7 36
5 Bosna 18 10 8 28
6 Borac 18 6 12 20
7 Modriča 18 7 11 18
8 Ljubinje 18 5 13 15
9 Jedinstvo 18 3 15 11
10 Gacko 18 2 16 7