XS
SM
MD
LG

U subotu otvaranje nove skijaške sezone na Ski centru "Ravna planina"

Zahvaljujući snijegu koji je ovih dana padao, uz to i niskim temperaturama koje su omogućile da sistam za vještačko osnježavanje bude u punom pogonu, na zadovoljstvo mnogih ljubitelja zimskih radosti, nova sezona na skijalištu Ski centar “Ravna planina” biće otvorena u subotu, 7. decembra.

Popularno paljansko skijalište nalazi se na 20. kilometara od Sarajeva i na oko tri od centra Pala, a raspolaže sa sedam i po kilometara ski-staza urađenih prema najvišim standardima, a glavna staza dužine 1.400 metara zadovoljava sve svjetske standarde koje se koriste za održavanje Fis-trka.

Od vertikalnog transporta Ski centar "Ravna planina" raspolaže sa "Gondolom"- kabinska žičara (prva u BiH) u dužini od 1.400 metara, koja se sastoji od 19. kabina, a svaka prevozi deset skijaša, sa ukupnim kapacitetom 2.200 putnika na čas. Skijalište ima i ski lift kapaciteta 800. skijaša na sat, ski vrtić i bebi lift,(besplatan kako za najmlađe tako i za odrasle). Staze su osvjtljene i skijalište je prepoznatljivo i po noćnom skijanju.

U sklopu sadržaja tu je i Ski škola, rental i servis, a gostima je na raspolaganju i reprezentativni restoran "Gondola" kao i objekat koliba “Gondola” koji se nalazi na vrhu staza.

Parking na ovom skijalištu za sve posjetioce je besplatan, sa kapacitetom od oko 1000. parkirnih mjesta.

 

Čedo Matović