XS
SM
MD
LG

Sestre Kalajdžić pod zastavom Srbije

U karate klubu UNSU Bijeljina  se dobro i vredno radi. Potvrda toga stigla je  ovih dana pozivom sestara Dajane i Sare Kalajdžić  u reprezentaciju Srbije,  za predstojeće Balkansko prvenstvo i Slovenačkim Brežicama.

U organizaciji Balkanske karate Federacije i KK saveza Slovenije održava se ovo prvenstvo za kadete, juniore i mlađe  seniore u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Ove karatistkinje su imale nekoliko sjajnih rezultata na izbornim takmičenjima,  na Trofeju "Srbija" u Čačku i Beogradu, zatim u Mađarskoj i Hrvatskoj.

One su  pristupile KK  Borac iz Čačka, pa su zato i dobile poziv od selektora Srbije. Sari je ovo debi za reprezentaciju i nastupiće i kategoriji - 47 kg, a Dajana u konkurenciji mlađih seniorki - 68 kg.

U ekipnom dijelu Dajana je dobila  povjerenje selektora pa se nalazi na spisku ženske seniorske ekipe Srbije.

Tokom protekle godine bile su stalne  članice Reprezentacije BiH,  a to je i bila preporuka KK Borac iz Čačka da ih angažuju.

"Trudićemo se svim srcem i znanjem da dostojno reprezentujemo  Srbiju,  a ujedno i Karate Sport iz Republike Srpske i naš kluba KK UNSU, iz Bijeljine, "rekla je Dajana Kalajdžić