XS
SM
MD
LG

Veljović bronzani na Zlatnoj rukavici

Bokseri Glasinca, Sokolac

SOKOLAC - Član sokolačkog Bokserskog kluba “Glasinac” Luka Veljović osvojio je bronzanu medalju u kategoriji 56 kilograma na Međunarodnom turniru omladinska “Zlatna rukavica” u Leskovcu, rekao je Srni trener ovog kluba Predrag Bartula.

On je naglasio da je u borbi za medalju Veljović pobijedio Benjamina Abazovića rezultatom 3:0, a u meču za ulazak u finale izgubio je od Lazara Arsića iz Srbije.Bartula je rekao da je član “Glasinca” Vuk Mičić u kategoriji 64 kilograma bio dobar u meču sa Kristijanom Jovanovićem iz Srbije, ali je ostao bez madalje.

On je ocijenio da je ovo veliki uspjeh za mlade boksera “Glasinca” koji su pokazali da mogu stati “rame uz rame” sa kolegama iz većih klubova u regionu.
Bartula je istakao da je selektor reprezentacije Srbije Dragan Vasiljević pozvao Vuka Mičića i Luku Veljovića na pripreme sa reprezentacijom Srbije.

Bokserski klub “Glasinac” počeo je sa radom 2012. godine i broji tridesetak momaka i djevojaka. Tradicionalni međunarodni turnir omladinska “Zlatna rukavica” je u protekla tri dana okupio mlade boksere iz Srbije, BiH, Crne Gore, Slovenije i Sjeverne Makedonije.

Ova sportska manifestacija postoji od 1957. godine, a organizator je Bokserski savez Srbije.

Izvor:Srna