XS
SM
MD
LG

U Dobanovcima poslednja umire nada

Goran Dragoljić, trener Budućnosti iz Dobanovaca - foto: lična arhiva

Budućnost će prezimeti na poslednjem mestu u Prvoj ligi Srbije. Ako nešto budi nadu i daje za pravo da se Dobanovčani mogu nadati čudu i opstanku, to su poslednji rezultati kluba od kad je na kormilu trener Goran Dragoljić. Osam osvojenih bodova u nastavku prvenstva bude, kakvu-takvu, nadu da je do poviga moguće doći, ali, kako naglašava cenjeni stručnjak, samo ako se značajnije pojačaju i obave dobre i sadržajne pripreme.  

- Generalno sam zadovoljan napretkom u igri i mnoge stvari su krenule nabolje - optimista je trener Goran Dragoljić i dodaje: -  Veliki problemi u defanzivi i slaba realizacija u napadu su osnovni razlozi neuspeha i skromnog bodovnog salda. Primer da je naš najbolji strelac Dobrivojević postigao četiri gola, a prvi strelac lige Katanić 16, koliko ceo naš navalni red dovoljno ilustruje moju tvrdnju. Definitivno rezultati nisu ispratili naše bolje i sadržajnije igre. Na pojedinim utakmicama smo sa favoritima bili ravnopravni, ako ne i bolji. Primer za to su utakmice protiv Zlatibora, Kolubare, OFK Žarkova i poslednji susret sa Radničkim iz Pirota, gde smo individualnim greškama ostali uskraćeni za još nekoliko bodova. Zadovoljan sam atmosferom i pomacima u igri, koji su preduslov za ostvarivanje boljih rezultata.  

Dragoljić je potencirao da se moraju pojačati na mestima gde je najviše škripalo i gde je ispoljeno najviše individualnih grešaka. - Pod obavezno mora se dovesti golman, zameniti štoperska linija sa iskusnim igračima, mesta na spoljnim pozicijama se moraju popuniti i takođe u špicu. Praktično pola tima, ukoliko budemo želeli da se dokopamo luke spasa. Moramo biti u narednih sedam kola prvi ili drugi po uspešnosti pa da se nadamo najboljem. Neće biti lako, pogotovu što nam raspored ne ide na ruku i favoritima odlazimo u goste - svesan je delikatnosti situacije naš sagovornik.

Po završetku prvenstva čelnici kluba su imali sastanak sa igračima i stričnim štabom na kojem su prezentirali aktuelnu situaciju i izneli planove vezane za dalji rad kluba.