XS
SM
MD
LG

Zemun odbranio titulu u Pljevljama

Zemunke ponovo šampionke

Fudbalerke Zemuna odbranile su trofej na šestom Međunarodnom turniru prijateljstva za djevojke održanog u Pljevljama, pošto su u finalu nakon boljeg izvođenja kaznenih udarca pobjedile ekipu Crvenu Zvezdu. Treće mjesto pripalo je Olimpiji iz Ljubljanje, a Lokomotiva Brčko je bila četvrta.

Za najbolju igračicu kod seniorki proglašena je Mina Čavić iz Zemuna, najbolji golman je Andrea Šipetić takođe iz Zemuna, dok je titulu najboljeg strijelca ponijela Aleksandra Savanović iz Crvene Zvezde. 

U kadetskoj kategoriji ovogodišnje šampionke su mlade nade ekipe SFK 2000 Sarajevo koje su u finalu savladale Jedinstvo 2014 iz Pirota sa 1:0 golom Ane Marije Milinković. Treće mjesto pripalo je Beogradskom Radu, dok je Breznica bila četvrta.

Za najbolju igračicu proglašena je Glorija Slišković iz SFK 2000 Sarajeva, titulu najboljeg golmana ponijela je Iman Dumanjić iz SFK 2000 Sarajevo, a najbolja golgeterka je Zorana Mladenović iz Beogradskog Rada.

Nagradu za najsimpatičniju igračicu na turniru dobila je Dalal Bratković iz ekipe SFK 2000 Sarajevo, a najmlađa igračica je Lejla Bambur iz ŽFK Breznice Pljevlja. Zasluženu nagradu za fer plej odnijela je ekipa Dži-Dži iz Skoplja, a prvi put na turniru učestvovala je ekipa Brotnjo iz Čitluka, te je organizator turnira uručio i njima specijalnu nagradu.

Šesti put organizacija turnira bila je izuzetno kvalitena, jer je na turniru učestvovalo preko 500 sportista. Ekipe iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Bugarske, Slovenije omogućili su nam da uživamo u ovako jednom lijepom događaju.

Trener Zemuna, Nedeljko Čolić, nije krivo zadovoljstvo nakon ovog uspjeha njegove ekipe.

- Nakon završenih obavez oko prvenstva, koristimo pauzu za gostovanja i takmičenja na turnirima u zemlji i inostranstvu. Posebno se radujemo pozivu organizatora, Zorana Vukovića - Vuke na Međunarodni turnir prijateljstva, koji je tradicionalno, već šesti put, ovog vikenda održan u Pljevljama. Kao prošlogodišnji pobjednici istog takmičenja, imali smo dodatni motiv da ponovo, kao najmlađi seniorski tim, pokušamo da odbranimo titulu prvaka. Bez obzira što vjerujemo u ove mlade djevojke, pretjerana očekivanja su bila osnov našeg učešća. S obzirom na veliki broj kvalitetnih ekipa iz regiona, izlazili smo na teren iz svake utakmice u utakmicu, bez pritiska, ali sa željom da pokažemo našu, već prepoznatljivu energiju i zajedništvo, kao i fudbalsko znanje i umijeće. Uspijeli smo u tome i bez ijednog poraza, stigli do finala sa ekipom Crvene Zvezde, te na kraju uzetli titulu drugi put uzastopno. Osim statistike, ovakva okupljanja imaju više ciljeve, nemjerljive tabelama, a to je druženje među ekipama, širenje prijateljstava, komunikacija i razmjena iskustava, koji ostaju kao trajni proizvod rada i ulaganja svih nas, a sve u svrhu razvoja sporta, u ovom slučaju, ženskog fudbala.

Čolić je pohvalio i izuzetno organizaciju turnira:

- Pa ovaj turnir sa pravom nosi ime „Turnir Prijateljstva", sve čestitke organizatoru ekipi Breznici, na trudu da svaki segment ove velike organizacije bude do perfekcije odrađen. Posebno smo bili iznenađeni gromoglasnom podrškom Pljevljaka sa tribina i dočeka u Hotelu Faraon sa svečanom tortom, gdje smo bili smješteni za vrijeme turnira. Narednog vikenda ŽFK Zemun takođe kao prošlogodišnji nosilac titule prvaka, učestvuje na turniru Cupa „LAURA RUS“ u Resitu – Rumunija, dodao je trener Zemunki.


SFK 2000 21 : 0 Spartak 2013
Iskra 0 : 2 Emina
Fortuna 3 : 1 Libero
Radnik Bumerang 3 : 0 FK Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 14 14 0 0 42
2 Radnik Bumerang 14 10 2 2 32
3 Emina 14 8 3 3 27
4 Iskra 14 6 2 6 20
5 Libero 14 5 3 6 18
6 FK Sloboda 14 2 2 10 8
7 Fortuna 14 1 3 10 6
8 Spartak 2013 14 1 3 10 6