XS
SM
MD
LG

Posljednja stanica u ovoj godini: Majdov na korak od Olimpijskih igara

Facebook/ Cees de Haan

Džudista Crvene zvezde, Nemanja Majdov, otputovao je danas u kineski Ćingdao gdje će učestvovati na završnom Mastersu sezone.

IJF je odlučio da proširi ovaj Masters sa dosadašnjih 16 na 36 takmičara, pa u kategoriji do 90 kilograma Majdova očekuje i više nego paklen žrijeb. Ipak, motivacija je prevelika, visok plasman gotovo izvjesno donosi Olimpijske igre borcu iz Istočnog Sarajeva i daće sve od sebe kako bi to već sada i obezbijedio.

- Konkurencija je stvarno prepaklena. Do sada je to bilo TOP 16, sada je TOP 36. Iz jedne zemlje mogu biti i više od dva učesnika, pa tako recimo imamo tri Japanca ili tri Gruzina što dovoljno govori o tome šta me očekuje u Kini. Što se mene tiče, nikada teže pripreme za turnir nisam imao. Imao sam mogo povreda zbog kojih je moj trener i otac, Ljubiša, morao mijenjati pla priprema, ali mislim da smo uspjeli podići formu na zavidan nivo. Što je bitno, sanirao sam slomljen prst i cjevanicu sa Lige šampiona, mada vrat još uvijek nije u potpunosti zaliječen, rekao je za naš portal Nemanja Majdov pred polazak u Kinu.

Tolike godine je već u vrhu džudoa, međutim ovo mu je prvi put da nastupa na završnom Mastersu.

- Bio sam jako fokusiran na pripreme jer želim da ostvarim dobar rezultat. Ovo je meni prvi završni Masters u karijeri. Prethodne tri godine sam imao pozivnicu, međutim svaki put se ispriječila neka od povreda i operacija. Sada sam konačno uspio dočekati i taj turnir. Mnogo nam zavisi od žrijeba, ali znam da ovdje nema lakog žrijeba i da je svaki meč paklen. Daću sve od sebe, a ako budem na svom nivou znam gdje mi je mjesto na kraju. Nema kalkulisanja, samo tuča i Bože pomozi.