XS
SM
MD
LG

Derbi pripao Osijeku

Slavlje igračica Osijeka

U zaostaloj utakmici i derbiju sedmog kola Prve Hrvatske lige za žene, fudbalerke Osijeka pobjedile su na domaćem terenu ekipu Splita minimalnim rezultatom 1:0.

Duel koji je odlučivao jesenjeg šampiona u najvišem rangu takmičenja u Hrvatskoj opravdao je sva očekivanja. Pred nešto više od 400 gledalaca na stadionu domaćina po veoma teškom terenu i jakoj magli, viđena je jedna veoma zanimljiva utakmica sa dosta duela, borbe i trčanja.

Meč nije ni počeo, a Split je prvu šansu imao već u desetoj sekundi kada je Pezelj šutirala u lijevi ugao Slanovic, ali domaći čuvar mreže izbacuje loptu u korner. Osijek je prvi put zaprijetio u petoj minuti preko Lojne, no njen udarac odlazi pored lijeve stative. Deset minuta kasnije u kaznenom prostoru srušena je Culek, pa su domaće tražile jedanesterac, međutim Ivana Martinčić odmahuje rukom. U 25. minuti Dujmović je prošla po desnoj strani i uputila centaršut za Kolgjeraj, koja šalje loptu glavom pored gola. Do kraja prvog poluvremena igralo se uglavnom na sredini terena, pa se rezultat nije promjenio.

U nastavku ovog duela u 64. minuti Pezelj izlazi oči u oči sa Slanovic i postiže pogodak, međutim Maja Petravić podigla je zastavicu, pa je gol poništen zbog nedozvoljene pozicije. Gostujuće igračice su smatrale da je pogodak regularan, ali arbitri nisu promjenili svoju odluku. Pet minuta poslije Lojna je imala dobru šansu za Osijek, ali je Alveš odlično intervenisala, a upravo iz te akcije uslijedila je kontra za Split, Lubina je išla prema golu, a sa leđa obara je Maltašić, pa je dosuđen slobodan udarac za goste. Fudbalerke Splita su tražile isključenje, međutim Maltašić je dobila samo žuti karton. Trenutak odluke dogodio se u 74. minuti, Lojna je odigrala povratnu loptu za Conjar, a bivša igračica Splita i napadačica Osijeka šutira u lijevi ugao Alveš, te od stativu postiže pogodak za veliko slavlje domaće ekipe i na kraju konačnih 1:0. 

Tihomir Rudež

Trener Osijeka, Tihomir Rudež smatra da je njegova ekipa zaslužila pobjedu.

- Uvijek je lijepo pričati nakon utakmice, pogotovo nakon pobjede protiv direktnog rivala za šampionsku titulu u Hrvatskoj. Utakmica odlična, neki dan baš sam čitao izjavu od kolege Miletića, gdje je rekao da ovaj meč neće riješiti prvenstvo i mislim da je u pravu. Ovo su utakmice neizvjesne do samog kraja, može ići na jednu i na drugu stranu. Danas je to otišlo kod nas, mislim da bili bolja ekipa i da smo zasluženo pobjedili.

Sa druge strane, trener Splita čestitao je Osijeku na pobjedi, ali je i istakao da je njegova ekipa mogla uzeti i bod.

- Istinski i pravi derbi. Kao što sam i najavio favorita nema i ko bude sretniji i spretniji pobjediće. Ovaj put je to bio Osijek, iako i da smo mi postigli pogodak bilo bi apsolutno zasluženo. Realno utakmica za nerijesen ishod, uz malo šansi na jednoj i drugoj strani, po izuzetno teškim uslovima za obe ekipe. Čestitam Osijeku na pobjedi, njihovom treneru i igračicama, a svojima nemam šta da zamjerim. Odigrali smo prema dogovoru kojeg smo i ispoštovali. Okrećemo se narednoj utakmici na našem terenu, a ono što je izvrsno, to je da će ukoliko želimo Osijek i mi postati prvaci, jednoj i drugoj ekipi će trebati puno rada u narednom periodu. Izvrsno za naš ženski fudbal u Hrvatskoj. Jos jednom čestitke svim akterima derbija, istakao je Božidar Miletić za naš sajt.

Božidar Miletić

Nakon prvog dijela sezone ekipa Osijeka ima tri boda više od Splita, pa će se na proljeće voditi velika bitka između ova dva tima za titulu u Hrvatskoj.

ŽNK Osijek - ŽNK Split 1:0 (0:0).
Stadion: Gradski vrt.
Gledalaca: 400.
Glavni sudija:  Ivana Martinčić (Koprivnica).
Pomoćnici: Maja Petravić (Zagreb), Ivona Pejić (Zagreb).
Žuti kartoni: Osijek (Culek, Balić, Maltašić, Lojna).

Osijek: Slanovic, Bulut, Culek, Nevrkla, Baban, Balić, Lojna, Conjar (od 90+2. Lucić), Kunštek (od 78. Pranješ), Šalek (od 89. Pernar), Maltašić. 

Trener: Tihomir Rudež.

Split: Alves, Dulčić, Smiljković, Pezelj, Lubina, Dujmović, Hadžić, Pedić, Bukač, Kolgjeraj (od 81. Gegollaj), Bošnjak.

Trener: Božidar Miletić.

Igračica utakmice: Monika Conjar (Osijek).

Trenutak koji je odlučio utakmicu


SFK 2000 21 : 0 Spartak 2013
Iskra 0 : 2 Emina
Fortuna 3 : 1 Libero
Radnik Bumerang 3 : 0 FK Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 14 14 0 0 42
2 Radnik Bumerang 14 10 2 2 32
3 Emina 14 8 3 3 27
4 Iskra 14 6 2 6 20
5 Libero 14 5 3 6 18
6 FK Sloboda 14 2 2 10 8
7 Fortuna 14 1 3 10 6
8 Spartak 2013 14 1 3 10 6