XS
SM
MD
LG

Bijeljina grad sporta

Bijeljina: Evropska Federacija predstavnika i gradova sporta na svečanoj  ceremoniji u Evropskom parlamentu u Briselu dodelila je Bijeljini titulu " Evropski grad " za 2020 godinu.

-Ponosni smo na ovaj uspjeh, a  koji je zasluga naših 150 klubova i energije mladih u njima i radiće mo  još više na unapređenju infrastrukture, te omogućavanju i popularizaciji rekreacije starijih kako bi što više ljudi uključili u sport i zdrav život. Dobili smo međunarodno priznanje kao grad sporta, što će omogućiti lakši pristup evropskim fondovima i dalja ulaganja u ovu oblast, a  kojom se unapređuje zdravlje i kvalitet življenja, bolji imidž grada koji ima mnogo mladih, studenata u koji se stanovništvo još doseljava. To je sve potvrda da ćemo biti ono što želimo i na čemu radimo, rekao je gradonačelnik Mićo Mićić.

Grad Bijeljina procentualno za sport izdvaja najviše novca od svih lokalnih zajednica u Republici Srpskoj i BiH. To je za ovu godinu iznosilo 1,9 miliona km, kroz direktnu podršku klubovima, kao i značajna ulaganja u sportsku infrastrukturu. Ove godine izvršena je rekonstrukcija  sportske sale u Gimnaziji, postavljanje reflektora na Gradskom stadionu i uređenje teretane na otvorenom, u parku. 

- Pored ulaganja u vrhunski sport, akcenat u narednoj godini bit će unapređenje rekreacije starijih sugrađana kao i lica sa invaliditetom. Titulu Evropskog  grada sporta nosimo 2020 godine, ali nastavićemo i u budućnosti da razvijemo  ovu oblast  i zdrav život grada Bijeljine, rekao je Boro Đokić iz gradskog resora za sport.