XS
SM
MD
LG

Aleksa Petrović, jedan od perjanica kruševačkog fudbala

Aleksa Petrović,FK Trayal - foto: A. Petrović (lična arhiva)

Iza Trayala je turbulentna jesen, začinjena pobedama, porazima i čestim smenama trenera. Tek su se Kruševljani u poslednjih sedam kola, koliko-toliko, stabilizovali od kad ih je preuzeo Nenad Sakić. Trebalo je ekipi vratiti poljuljano samopouzdanje, stabilizovati tim i dodatno ih motivisati kako bi krenuli stazom uspeha. Videlo se iz nekoliko utakmica u finišu, kada je na klupu seo Sakić, da su mogućnosti Trayala zanatno veće nego što tabela pokazuje. Poznati stručnjak se nije u postojećim okolnostima okrenuo isključivo iskusnijim igračima, nego je u vatru gurnuo talentovane mladiće, koji su za kratko vreme postali stožeri i bitna karika u keriranju tima. Jedan iz plaejade nadarenih je Aleksa Petrović (19), vezni igrač, koji je letos prekomandovan iz omladinskog pogona u prvi tim. Vatreno krštenje imao je kod prvog trenera Gorana Lazarevića.

- Dobro sam počeo, ali su me povrede omele da odigram u kontinuitetu. Vratio sam se na teren protiv Kolubare i potom odigrao osam utakmica - kaže Aleksa Petrović i dodaje. - Počeo sam kao zadnji vezni, ali me je Sakić prekomandovao napred i ta mi pozicija više odgovara, jer mogu češće da asistiram i budem u prilici za postizanje gola - kaže  predvodnik kruševačkog mladog talasa.

Promenljive igre Trayala naš sagovornik objašnjava čestim povredama igrča, smenama na trenerskoj klupi i nedostatku sreće. - Još se nije desilo da sa istim timom odigramo u kontinuitetu nekoliko utakmica. Imamo posed lopte, stvaramo šanse ali u realizaciji škripi. Koliko nam se puta desilo da ostvarimo prednost u svim elemntima igre, to ne krunišemo golom i za to budemo kažnjeni. Trener Sakić insisitira na karakteru svakog od nas, da damo celog sebe i rezultat mora doći. Ako se, dodaje, to ne desi neće nam zameriti, i lakše će podneti  poraz.

Kruševljani zaostaju za osmim Novim Pazarom šest bodova, ali se nisu odrekli zacrtanog cilja da se nađu među klubovimakoji se bore za plej of.  - Prevashodni cilj je da se pojačamo, dobro pripremimo i u preostalih sedam  kola sakupimo što više bodova i stignemo do plej ofa. Neće biti lako, pogotovu ako se zna da favoritima odlazimo na noge a u Kruševac dolaze direktni konkurenti. Liga je ujednačena i  svako svakoga može da pobedi, tako da  tu vidim priliku da iznenadimo nekog od favorita - optimista je mladi prvotimac Trayala.