XS
SM
MD
LG

Istorijska bronza zasijala olimpijskim sjajem

Foto/ Klaus Martin

Džudista Crvene zvezde i reprezentativac Srbije, Nemanja Majdov, ispisao je danas novu stranicu istorije pošto je na završnom Mastersu u Ćingdau osvojio bronzanu medalju, prvu ikada na završnom Mastersu.

U konkurenciji 35 najboljih džudista u kategoriji do 90 kilograma, Nemaja Majdov je uspio da stigne do bronze koja mu je širom otvorila vrata Olimpijskih igara u Tokiju iduće godine.

Počistio je Nemanja svoju liniju žrijeba, Mongolac, Altanbagana Gantulga je pao u ''zlatnom poenu'' na wazari, potom je Švajacarac, Siril Grosklaus poražen iponom, a domaći takmičar, Kenta Nagasava, takođe je poražen na wazari. U polufinalu je Nemanjau sačekao naturalizovani Španac, Nikoloz Šerezadišvili, te je on wazarijem odnio pobjedu i poslao Nemanju u repesaž.

Tamo je našeg džudistu čekao izuzetno težal zadatak. Sjajni Tadžikistanac, Komronsok Ustopirijon je pružio veliki otopor, ali je poslije više od dvije minute borbe u zlatnom poenu napravio treći shido i Nemanja je stigao do istorijske bronze, ali i vize za Olimpijske igre.