XS
SM
MD
LG

SLS: Proleter - Radnički 1:1

Foto: fkradnickinis.rs

Fudbaleri Radničkog remizirali su sa novosadskim Proleterom rezultatom 1:1 u zaostaloj utakmici 16. kola Superlige Srbije. Niški tim je na stadionu „Karađorđe“ poveo u 25. minutu autogolom Andrejevića, a konačan rezultat postavio je Šćepanović u 47. minutu.

Reč trenera:

Vladimir Najdanović, pomoćni trener FK Radnički:

Bila je ovo prava prvenstvena utakmica sa puno trčanja i puno duela. Igralo se po jako teškom terenu, a da je teren bio malo kvalitetniji, verovatno bi publika gledala kvalitetniju predstavu. Mi smo na vreme poveli, imali smo stopostotnu šansu za 2:0, ali nažalost je iskoristili. Nakon toga smo kažnjeni, oni su izjednačili, a do kraja smo učinili sve da dođemo do pobede, ali nismo uspeli. Čestitam Proleteru na korektnoj i požrtvovanoj igri i na osvojenom bodu, mi žalimo za pobedom, ali sada idemo na odmor i verujem da ćemo u prolećnom delu sezone nadoknaditi zaostatak i na kraju zauzeti poziciju koja vodi na međunarodnu scenu.

Branko Žigić, Proleter:

Slažem se sa kolegom da je danas odigrana jedna prava prvenstvena utakmica. Moram da odam priznanje svim akterima ove utakmice. Sredina je decembra, teren je bio izuzetno težak i nije bilo lako igrati.  Ulog je za oba tima bio veliki. Radnički je hteo da uhvati priključak u borbi za Evropu, a nama je svaki bod bitan u borbi za opstanak. Oni su bili favoriti, mi smo u meč ušli stegnuto, a počeli smo da igramo tek u drugom poluvremenu. Na našu sreću, na poluvreme smo otišli sa samo minus jedan, oni su imali veliku priliku, a onda smo se konsolidovali i u nastavku pokazali da možemo da se nosimo sa najjačim ekipama u ligi. Utakmica je do kraja mogla da ode i na jednu i na drugu stranu, ali remi je možda najrealniji ishod.  Radničkom želim da na proleće izbori Evropu, a ja bih odao veliko priznanje mojim igračima na želji i htenju. Sada idemo na zasluženi odmor, a onda na proleće da ostvarimo zacrtani cilj, a to je da budemo bolji nego ove jeseni.