XS
SM
MD
LG

Od tinejdžerskih dana u profesionalnim vodama

Uroš Vesić, FK Zlatibor - foto: lična arhiva

Zlatiborce bije glas da su iskusna, čvrsta ekipa sa malo većim prosekom godina. Da nije baš tako, primer je mladi Uroš Vesić (21), koji je od dolaska u Zlatibor zadobio povrenje trenera Predraga Ristanovića. Imao je nameru da se iz Trajala preseli u redove nekog od superligaša. Izbor je pao na Javor sa kojim je odradio letošnje pripreme. Nisu uspeli da se dogovore oko dužine ugovora i mladi Kruševljanin se na poziv trenera Ristanovića priključio prvoligašu iz Čajetine. Nije bilo vremena za upoznavanje i Vesić je po dolasku od trećeg kola zauzeo standardnu poziciju pored desne aut linije.

- Iza nas je teška i naporna sezona, na koju smo dobro odreagovali, igrali u kontinuitetu dobro i postojano. Fokusirali smo se na svakog protivnika, dobro ga prostrudirali, nametali naš stil igre i najčešće izlazili kao pobednici - objašnjava berićetnu jesen Uroš Vesić i naglašava da u klubu  svi dele zadovoljstvo ostvarenim plasmanom, koji daje objektivne šanse da se napadne vrh tabele.

Na pitanje kako sa snašao među znatno iskusnijim saigračima, koji iza sebe imaju internacionalnu karijeru, Vesić kaže: - Nas mlade stariji drugovi su lepo primili i mnogo nam pomogli da lakše prebrodimo period adaptacije na novu sredinu. Često su ostajali i posle treninga kako bi nam pokazali kreaciju otvaranja, pristupa igri i slično - kaže najmlađi prvotimac, koji je u kontinuitetu odigrao 20 utakmica. Postigao je gol u derbiju protiv Kolubare i imao dve uspešne asistencije u duelima sa Metalcem i Grafičarom.   

Mladog Kruševljanina bije glas da je izuzetno brz i dobar tehničar. Sa loptom ima mnoštvo rešenja, oslanja se na raznovrsni dribling, ali naglašava da još mora da uči da bi bio još bolji. Vesić je još od tinejdžerskih dana uplovio u profesionalne vode. Sa nešto više od 15 godina zaigrao je za tadašnjeg srpskoligaša Trayala, da bi se kao 18-godišnjak otisnuo preko granice i zaigrao u slovačkom drugoligašu Sertu. - U Slovačkoj sam proveo šest meseci i teško mi je bilo da se adaptiram kao stranac. Osećaš se nekao izolovano, vukla me je nostalgija i vratio sam se u redove prvoligaša Trajala, gde sam proveo jednu i po sezonu, pre nego što sam došao na Zlatibor - objašnjava svoj kratki igrački put Uroš Vesić.