XS
SM
MD
LG

Milovan Novaković: Dokazaću potencijal

Milovan Novaković

Иако још није потписао уговор, а самим тим ни званично постао играч Фудбалског клуба Крупа офанзивни везиста градишке Козаре Милован Новаковић појачаће редове јесењег шампиона Републике Српске. Он је са плавом експедицијом из кањона Врбаса боравио на мини-турнеји у Старој Пазови и наступао у утакмицама против Чукаричког (2:0) и панчевачког Железничара (3:1), оставио одличан утисак и допао се тренеру Крупљана Зорану Марићу.

-Пре свега велика ми је част и задовољство што сам имао прилику да боравим у једном од најорганизованијих фудбалских колектива у Републици Српској, а самим тим и изборим се за поверење. Ако се нешто не промени, а верујем да неће у јануару нас очекује потписивање уговора и долазак у Крупу, са жељом да допринесем остварењу зацртаних такмичарских амбиција, а то је титула у Републици Српској и експресан повратак у премијерлигашко друштво – рекао је на почетку приче Милован Новаковић.

Иза себе има сјајну јесен у црвено-белом дресу Козаре, био је и у улози стрелца и асистента, на многим сусретима проглашен је и за играча утакмице.

-Долазак у Крупу за мене је степеница више у овом тренутку, нови изазов и прилика да напредујем, да се докажем, и покажем свој фудбалски потенцијал. У Козари сам провео један леп период, у потпуности се афирмисао и сада идем узлазном линијом. Мом бившем клубу желим све најбоље у наредном периоду и да сачува трећу позицију на табели. Козара има добре предиспозиције и овим путем се захваљујем челницима градишког прволигаша што ми не стоје на путу мог даљег напретка – додао је Милован Новаковић.

Нема сумње да су Крупљани ангажманом овог истакнутог офанзивног везисте у своје редове довели једног од најбољих играча прволигашког каравана Републике Српске.

-Верујем да ће Крупа у мају прва проћи кроз циљ, а да ћу знатно допринети остварењу тих такмичарских амбиција. Једва чекам почетак припрема јер имам превелику жељу да се наметнем стручном штабу на челу са Зораном Марићем под чијом диригентском палицом Крупа јесенас није изгубила ниједну од 27 одиграних утакмица. Тај параметар најбоље показује у какву сам средину дошао и шта се од мене очекује – јасан је Милован Новаковић, прво зимско појачање Крупљана.


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8