XS
SM
MD
LG

Završni turnir za najbolje juniorke Republike Srpske obezbedio kvartet: Gacko, Bimal Jedinstvo, Inova i Ljubinje

Juniorske selekcije Gacka, Bimal Jedinstva, Inove i Ljubinja, izvadile su "vizu" za završni turnir za šampiona Republike Srpske u ovoj starosnoj kategoriji. 

Gačanke obezbjedile završni turnir

Dok su danas, seniorske selekcije ovih timova odmarale, juniorke su na završnim turnirima širom Republike Srpske, opravdale ulogu favorita, te tri ekipe koje igraju Premijer ligu, imaju perspektivnu budućnost, uz uvijek odbojkaško Ljubinje.

Banjalučke "Inovatorke" nastavile su trend dobrih rezultata u omladinskim kategorijama, baš tako je danas i bilo u dvorani Gimnazije., a ovo je jedan od najmasovnijih timova u država, jer broji više od 400 članova.

Gacko, je očekivano bilo bolje u svojoj dvorani od Slavije iz Istočnog Sarajevo i  Glasinca, a važno je naglasiti da za juniorsku ekipu igraju i djevojke koje imaju zapaženu minutažu i u "prvom" timu, pa trener Saša Slijepčević i uprava hercegovačke ekipe nema razloga za brigu, kada je budućnost i podmladak u pitanju. 

Bimal Jedinstvo potvrdilo je superiornost u svojoj regiji, te još jednom, "brčanske princeze" su među četiri najbolje. U timu iz Brčkog, igrala je i Jovana Biberdžič, koja će se sutra veče naći u Izboru deset najboljih sportista Republike Srpske, koju organizuje dnevni list "Glas Srpske".

Za četvrtog putnika, borili su se, u direktnom okršaju bilećki Hercegovac i Ljubinje. Ekipa iz ovog malog hercegovačkog gradića bila je bolja, te slavila 3:1.

Završni turnir je na programu u aprilu sljedeće godine, a još se ne zna ko je domaćin. Ono što je sigurno, igraće se kvalitetna odbojka, jer niko od četiri ekipe neće doći sa bijelom zastavom. Najbolje dvije ekipe plasiraće se na završnicu juniorskog prvenstva BiH.