XS
SM
MD
LG

Govedarica: Moramo bolje!

Zapažen u Evropi/ Gol.mk

Fudbaleri Zrinjskog su sa petog mjesta otišli na zimsku pauzu u Premijer ligi Bosne i Hercegovini. Uprkos skromnoj polusezoni, sa dosta uspona i padova, Zrinjski zaostaje svega pet bodova za vodećim Sarajevom, i to im daje za pravo da vjeruju da se na proljeće mogu vratiti u trku za titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

Pred početak sezone ekipa je značajno pojačana, stiglo je nekoliko odličnih igrača, a među njima i Miljan Govedarica, koji je već u evropskim utakmicama dokazao kvalitet, a onda u Premijer ligi BiH bio jedan od najboljih Plemića, dok se nije povrijedio u finišu polusezone.

- Iskreno ne može niko biti zadovoljan što se tiče rezultata koje smo ostvarili u Premijer ligi, pogotovo zbog toga sto smo odigrali kvalitetno evropske utakmice i nadali smo se nastavku tih igara i u ligi. Ali, eto na kraju smo imali sreću da nam se niko nije mnogo izdvojio na tabeli. Šta je tu je, mi moramo zaboraviti ovu polusezonu i okrenut se novoj gdje moramo pokazati mnogo više, i na kraju da donesemo titulu u Mostar, rekao nam je na početku razgovora Miljan Govedarica, koji ne želi lično da komentariše svoje igre.

- Svoje igre ne želim da komentarišem, nisam ja taj ko je mjerodavan da govori o tome. To ću prepustiti ljudima koji prate i vode Zrinjski svaku utakmicu. Mogu samo reći da mi je žao što sam se povrijedio, i što nisam mogao biti uz ekipu u mnogo teškim trenucima.

Zrinjski je ostavio dobar utisak u Evropi. Očekivano su izbacili Akademiju Pandev, senzacionalno eliminisali Utrecht, ali je onda Malmo ipak bio prejak za Plemiće, mada su i u tom dvomeču Mostarci imali neke šanse. Ali, ako se uzme u obzir da je švedska ekipa izborila plasman u knockout fazu Evropske lige, jasno je o kakvom se timu radi.

- Evropske utakmice su nešto drugo u odnosu na Premijer ligu,  bolji tereni, atraktivniji protivnik, više navijača, u cjelini to sve djeluje na to da pokažeš još više od svojih mogućnosti. U tim utakmicama smo pokazali da posjedujemo veliki kvalitet jer smo ih odigrali dosta dobro. Međutim poslije smo pali iz nekog razloga, i više nismo igrali na tom nivou.

Dobre igre privukle su interesantne klubove zainteresovane za njegove usluge. Ipak, fokusiran je samo na Zrinjski.

-Postoje neki kontakti, nekih priča oko mogućeg transfera.  Međutim tu sam, imam ugovor i jedino sam skoncentrisan na Zrinjski u ovom trenutku. Ukoliko dođe dobra ponuda za klub, pa i mene mogu razmišljati o odlasku, a dok se to ne dogodi  biću fokusiran samo na Zrinjski, zaključio je naš razgovor Miljan Govedarica.

Miljan Govedarica je ove sezone za Zrinjski odigrao 18 utakmica, postigao šest golova, te upisao tri asistencije.


Radnik 5 : 1 Zvijezda 09
Željezničar 1 : 0 Tuzla Siti
Velež 2 : 1 Borac
Sarajevo 2 : 1 Mladost
Široki Brijeg 1 : 1 Zrinjski
Sloboda 2 : 1 Čelik
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sarajevo 22 13 6 3 45
2 Željezničar 22 12 6 4 42
3 Zrinjski 22 11 5 6 38
4 Borac 22 10 6 6 36
5 Tuzla Siti 22 10 5 7 35
6 Radnik 22 10 4 8 34
7 Široki Brijeg 22 8 8 6 32
8 Velež 22 9 5 8 32
9 Sloboda 22 4 9 9 21
10 Mladost 22 4 6 12 18
11 Čelik (-3) 22 5 5 12 17
12 Zvijezda 09 22 1 5 16 8