XS
SM
MD
LG

Erićev početak iz snova

Paljanski nordijac, Strahinja Erić, fantastično je započeo novu sezonu. On je prethodnog vikenda debitovao u Svjetskom kupu u kros-kantriju, i ostvario odmah rezultat vrijedan hvale. Na sprintu je zauzeo 73. mjesto, sa 18 sekundi zaostatka za pobjednikom Lukasom Šavanatom iz Francuske.

Kako kaže, to nikome nije pošlo za rukom iz BiH u Svjetskom kupu, a kamoli nekome njegovih godina.

- Nikad mi bolje nije krenula sezona. Startovao sam dva Svjetska kupa u Davosu, na sprintu sam zaostao 18 sekundi za prvim čovjekom, što niko još iz BiH nije uradio, a pogotovo ne mojih godina. Na distanci sam zaostao nešto više od pet minuta što je isto tako dobar rezultat s obzirom na to da je početak sezone i da mi je ovo bila prva trka na petnaest kilometara. U subotu ponovo trčim Svjetski kup, na Planici i tu se adam još boljem rezultatu.Pored Svjetskog kupa do sada sam imao i još nekoliko startova u Italiji i Sloveniji gdje sam u juniorskoj konkurenciji bio dosta dobar i najbolji od takmičara iz zemalja bivše Jugoslavije, rekao je za naš portal mladi Strahinja Erić.

On kaže da mu je nastup u Svjetskom kupu velika motivacija za rad i najveći uspjeh do sada u karijeri.

- Moje prvo učešće u Svjetskom kupu predstavlja jedan od najvećih, ako ne i najveći uspjeh moje dosadašnje karijere. Zaista je neverovatno naći se na ovako velikom takmičenju među najvećim svjetskim velikanima ovog sporta. Osjećaj se poseban, nadam se da će nastupi u Svjetskom kupu postati sve učestaliji, a moji rezultati sve bolji.