XS
SM
MD
LG

Ponos sportske Posavine

Nagrađani u Šamcu

ŠAMAC – U organizaciji Fudbalskog saveza Šamca, u ovom gradu održano je 17.proglašenje najuspešnijih u fudbalskom sportu. Najviše priznanja pripalo je FK Borac koji je letos obeležio vek postojanja.

Jesu vremena teška, ali fudbal Šamca se nekako provlači kroz turobnost tih vremena, odoleva svim iskušenjima. Danas je šamačka fudbalska porodica velika i složna, a ima i pojedinaca i institucija koji su otišli i korak dalje. Tako je specijalno priznanje za promociju šamačkog fudbala dobio mladi Saša Maksimović, a na fer – plej u godini koja broji svoje poslednje dane računao je Hajduk iz Batkuše.

Najperspektivniji fudbaler je Damjan Ćosović iz Borca, dok je pionirska selekcija Borca najuspešnija. Nemanja Dervenić je perspektivni fudbalski sudija, a najbolji fudbaler u 2019.godini je Zoran Perić iz Mladosti iz Donje Slatine.

„Hvala OFS Šamac za nagradu. To će biti podstrek za više i bolje u narednom periodu. Daću sve od sebe da u narednom vremenu pružam sve bolje partije“, poručio je Perić.

Najuspešniji fudbalski radnik je Aco Bijelić iz slatinske Mladosti.

„Pola veka rada u sportu nije malo. Svega je bilo. Potičem iz sportske porodice i podržavamo i klub i sport. Nagrada je stigla i hvala svima koji su prepoznali takav rad. Znači mi ovo priznanje“, rekao je Bijelić.

Milan Đurđević je najuspešniji fudbalski trener u Šamcu, magistar je fizičke kulture i sporta. Mlad čovek, a već nagrađivan.

I u sportu, kao i u svemu, mora se mnogo raditi da se dođe do rezultata. Bitna je i podrška igrača, saradnika, svih. Hvala svima. Idemo ka novim rezultatima vrednim svake pažnje“, poručio je Đurđević.

U godini vrednog jubileja, Borcu je pripalo najviše priznanja.

„Malo je kolektiva sa stogodišnjom tradicijom. Raduje me da su pioniri Borca nagrađeni, jer se nadamo da će za koju godinu ti dečaci biti okosnica igre našeg kolektiva. Trajaće Borac i posle nas“, istakao je Zoran Pupčević, predsednik Borca.

Predsednik OFS Šamac Simo Varadinović zahvalio se rukovodstvu ove lokalne zajednice što su za ovu godinu izdvojili 290.000 KM za egzistiranje sporta, a oko 70% tog iznosa dobili su fudbalski kolektivi.

„Više priznanja otišlo je u Borac. Treba ceniti činjenicu da je Borac u ovoj godini proslavio 100.rođendan, da je sezonu letos završio na drugom mestu drugoligaškog ’Zapada’, da je osvajač Kupa OFS Šamac. Dakle, priznanja su nepogrešivo završila na pravoj adresi“, rekao je Varadinović.

Fudbal u Šamcu dugo traje...