XS
SM
MD
LG

Modriča ostvarila najbolje rezultate

Učesnici Novogodišnjeg festivala odbojke

MODRIČA - Akademija odbojke “Gala” odbojkaškog kluba Modriča organizovala je Novogodišnji festival mini odbojke. Festival je održan u Kulturno sportskom centru, a učešće na festivalu su uzeli OK „Panter“ iz Doboja, „Kula“ Gradačac, „Crvena zvijezda“ Obudovac, Odbojkaška akademija „Dijana Vasić“ iz Brčkog i domaćin Akademija odbojke „Gala“ odbojkaškog kluba Modriča. 

U dve uzrasne grupe takmičilo se 220 mališana od 3.do 8. razreda. Iz Brčkog, ispred odbojkaške akademije „Dijana Vasić“ došlo je osam ekipa. Trener Dijana Vasić  koja je osnivač Akademije istakla je da je zadovoljna organizaciom turnira, te pohvalila ideju održavanja festivala u mini odbojci.

“Hvala OK Modriča na pozivu. Uvek se rado vraćam u Modriču. Ovde sam provela prve odbojkaške korake, pa mi je drago da su moja deca imala priliku da nastupaju ovde. Moja akademija dovela je osam ekipa. Ne volim se kod poraza, ali drago mi je što sam primetila da deca hoće da napreduju i budu bolji”, rekla je Dijana Vasić.

Trener Emina Taletović predvodila je ekipe iz OK „Kula“ Gradačac koji su na ovaj turnir došli sa 43 mlada odbojkaša.

“Mi smo prezadovoljni nastupom u Modriči. Hvala domaćinu za organizaciju festivala odbojke. Deci trebaju ovakva druženja i turniri”, poručila je Emina Taletović.

Druženje na prvom mestu

Na prvom mestu bilo je druženje, dok rezultati nisu bili u prvom planu. Ipak, prvo mesto u konkurenciji dečaka od 3.do 5. razreda zauzela je ekipa Akademije odbojke „Gala“ odbojkaškog kluba Modriča. Domaćini su bili najbolji i u konkurenciji dečaka od 6.do 8.razreda. Kada su u pitanju devojčice, prvo mesto u konkurenciji od 3.do 5. razreda takođe su osvojili domaćini, dok je najviše uspeha u konkurenciji devojčica od 6.do 8.razreda imala ekipa iz  OK „Kula“ Gradačac. Darija Damjanović i Jelena Govedarica iz Akademije odbojke „Gala“ zadovoljne su uspehom koje su postigle na svom prvom turniru.

“Ovo znači da smo uložile puno truda za ovogodišnjem turniru. Jako smo zadovoljne svojim uspehom”, rekla je Darija Damjanović.

“Meni je odbojka predivan sport. Treniram je od malena. I sestre su trenirale odbojku, pa mi je omiljena”, rekla je Jelena Govedarica.

Dobar odziv

Predsednik Odbojkaškog kluba Modriča Jovan Mišić rekao je da je prvi novogodišnji festival mini odbojke protekao u najboljem redu, te da je zadovoljan odzivom ekipa i brojem dece koja su učestvovala na festivalu mini odbojke.

“Presrećni smo. Prvi je festival, a sve je proteklo u najboljem redu. Došlo je da čitav dan igraju odbojku 220 dece školskog uzrasta. Hvala i načelniku Modriče Mladenu Krekiću što je prihvatio ulogu pokrovitelja manifestacije. Bilo je suza zbog poraza i radosnica. Biće ih svake naredne godine, krajem decembra. Odbojka je u Modriči dugi niz godina lepa navika”, istakao je Mišić.

Ekipama koje su učestvovale na turniru kao i sponzorima turnira uručene su zahvalnice, svim učesnicima medalje, dok su ekipama koje su osvojile prva dva mesta na turniru u svim konkurencijama uručeni pehari. 

Još jedan praznik odbojke…

Darija Damjanović