XS
SM
MD
LG

Besplatno skijanje za školarce Istočnog Sarajeva

Na Јahorini je danas potpisan sporazum koji omogućava besplatno skijanje za djecu sa područja grada Istočno Sarajevo.

Sporazum je sa predstavnicima šest gradskih opština potpisao direktor limpijskog centra "Јahorina" Dejan Ljevnaić u prisustvu premijera Republike Srpske Radovana Viškovića i gradonačelnika Istočnog Sarajeva Nenada Vukovića.

Višković je obećao da će Vlada Srpske finansirati prevoz djece sa po 10.000 KM po opštini.

 

U ime lokalnih zajednica sporazum su potpisali načelnici opština Pale Boško Јugović, Istočnog Novog Sarajeva Ljubiša Ćosić, Istočni Stari Grad Bojo Gašanović, Sokolac Milovan Bjelica, načelnik Odjeljenja za opštu upravu Istočne Ilidže Mileta Vuković i predstavnik opštine Trnovo Ognjen Vasić.

Potpisivanju su prisustvovali i direktori turističkih organizacija "Јahorina" i Pale Igor Tošić i Dragan Јakić.

Ljevnaić je rekao da je prošle godine mogućnost besplatnog skijanja iskoristilo više od 16.500 djece sa područja Istočnog Sarajeva, a cilj je da se stvore zdrave navike kod djece.

- Ovo je samo jedan segment kada dajemo ski-pas djeci. Apelujemo i na druge da se uključe preko ski-rente, opreme, transporta da se tako olakša i pomogne roditeljima - rekao je Ljevnaić na konferenciji za novinare.

Ljevnaić je zahvalio načelnicima opština i gradonačelniku Istočnog Sarajeva jer je ovo zajednički projekat.

On je naveo da korist od ulaganja u razvoj turizma na Јahorini imaju i zaposleni u Olimpijskom centru, kojima je plata u odnosu na 2016. godinu veća za 100 odsto, a koji će tokom praznika raditi u redovnom radnom vremenu od 9.00 do 16.00 časova.

- Prvi put se koriste šestosjedi tokom noćnog skijanja, zahvaljujući urađenoj rasvjeti od pet kilometara. Danas i juče imali smo više od 4.500 skijaša, planina je puna, zahvaljujući i gondoli koja ima kapacitet 2.700 skijaša na sat, novom ski-liftu na Poljicama. Ima više od 30 centimetara utabanog snijega - rekao je Ljevnaić.