XS
SM
MD
LG

Paljanska čarolija

U Olimpijskom parku na Palama večeras je otvorena manifestacija “Snježna čarolija” u okviru koje je organizovano prvo ekološko klizalište, te postavljene zimske kućice sa različitim sadržajima – od gastro ponude do suvenira.

Direktor Turističke organizacije Pale Dragan Jakić rekao je da je manifestacija počela u okviru “Paljanske zime” i da je u ovoj lokalnoj zajednici prvi put otvoreno klizalište na oduševljenje svih građana, a posebno djece.

On je dodao da je postavljeno šest zimskih kućica, da su za sugrađane večeras obezbijeđeni besplatni topli napici i slatkiši, a nastupio je i bend Osnovne škole “Srbija”.

Prema njegovim riječima, cilj manifestacije je promovisanje turističkih, zabavnih i drugih potencijala i sadržaja koje nudi opština Pale, kao i privlačenje turista u ovaj grad.

Jakić je izrazio nadu da će “Snježna čarolija” postati tradicionalna i najavio da će u narednom periodu biti organizovan niz muzičkih i drugih manifestacija.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je novinarima da će manifestacija trajati mjesec dana i da je organizovana s ciljem da Paljani dobiju sadržaj koji do sada nisu imali.

On je dodao da će iznajmljivanje klizaljki koštati jednu KM i da će sav novac ići u humanitarne svrhe.

Jugović je za subotu, 28. decembar, najavio “Trku Djeda Mrazova”.Manifestacija će trajati do 26. januara.