XS
SM
MD
LG

Francuzi bolji od Srbije na startu kvalifikacija za Tokio

Foto: cev.eu

Odbojkaška reprezentacija Francuske je savladala Srbiju sa 3:0 (25:21, 25:21, 25:22) u 1. kolu Olimpijskih kvalifikacija u Berlinu.

Francuzi su bolje ušli u meč i već na startu su imali +4. Uspjela je Srbija da izjednači na 13:13, ali Patri je prosto bio neriješiva enigma za tim Slobodana Kovača i Franuska je preko njega konstantno održavala prednost, a na kraju su osvojili taj dio igre sa 25:21. U drugom setu srpski odbojkaši su bili puno bolji, imali su vođstvo od 9:4 i 13:9, ali onda protivnici prave seriju od 9:2 i preuzimaju potpunu kontrolu.  Prosto u tim trenucima nisu bili na potrebnom nivou, što je Francuska kaznila i drugi set osvojila sa 25:21. Treći set je bio najneizvjesniji, ekipe su se smjenjivale u vođstvu, da bi kao i u prethodnim djelovima igre Francuzi pred kraj napravili seriju 4:1 i stigli do tri meč lopte, od kojih drugu koriste za pobjedu od 3:0.

Naredni meč odbojkaši Srbije igraju sutra od 14 časova protiv Holandije, a onda u srijedu od 17 časova protiv Bugarske i za prolaz u polufinale biće potrebne obje pobjede.