XS
SM
MD
LG

ATP Kup: Doktorska partija Lajovića za 1-0 Srbije

Teniseri Srbije poveli su sa 1-0 u četvrtfinalu ATP Kupa. Bod Srbiji donio je Lajović, savladavši Ožijea Aliasima sa 2-0.

Foto: ATP Tour

U prva četiri gema obojica su čuvala servise. U petom gemu Duci pravi brejk sa nulom. U sedmom gemu imao je dvije šanse za dupli brejk ali se Ožije spasio servis vinerom i asom. Iako je Duci imao 40-0 na svom servisu u osmom gemu, Kanađanin dolazi do brejk šanse. Ipak, sa tri sjajna servisa, Lajović dolazi do gema i vodstva 5-3. U servisu za set Ducija, bilo je 30-30. Ožije je napao na Ducijev bekhend ali je bekhend našeg tenisera funkcionisao perfektno i tako je došao do set lopte. Ipak, nije je iskoristio nakon greške iz forhenda. Sjajnim napadom došao je do druge set lopte, iskoristio je i dobio set sa 6-4.

U prva tri gema drugog seta nije bilo drame. Potom drama iz ničega. Lajović je imao 40-0 na svom servisu ali je dozvolio Ožijeu da se vrati i dođe do izjednačenja. Ipak, Duci je sačuvao servis. naredni gem bio je maratonski. Nakon 11 minuta igre, Lajović koristi petu brejk šansu u ovom gemu i dolazi do brejka. Lajović je potvrdio brejk i poveo je sa 4-2. Potom je ponovo došao do šansi za brejk. Prvu nije iskoristio ali drugu nakon greške Ožijea koristi i dolazi do 5-2. Servis za meč Duci je iskoristio te je sa 6-2 dobio drugi set.