XS
SM
MD
LG

Nerstoroviću penali odneli slavlje

Darko Nestorović

Al Arabi, klub srpskog stručnjaka Darka Nestorovića, nije uspeo da osvojio pobednički trofej u “Kupu princa”, takmičenja koje ima izuzetno važan i prestižan značaj u Kuvajtu. Posle 120 odigranih minuta mreže na meču Al Arabi – Al Kuvajt se nisu tresle, pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca, tim Darka Nestorovića nije imao sreće, izgubio je posle udaraca sa bele tačke rezultatom – 2:3. Meč je odigran pred velikim brojem gledalaca na pravoslavni Božić, 7. januara.

-Penali su lutrija. Svima nam je žao nakon epiloga finala, ali i ovo je veliki uspeh za naš klub. Imali smo mnogo problema u proteklom periodu, izvršili i podmlađivanje tima, posle lošeg starta i ubijenog samopouzdanja zablistali smo u “Kupu princa” i dobili od svih u klubu, ali i kuvajtske fudbalske javnosti sve pohvale. Ipak, ostaje žal što nismo uspeli da podignemo pehar posle velike borbe u finalu, a bili smo tako blizu posle velike i iscrpne borbe na terenu. Ako je za utehu svi su nam redom čestitali na velikoj borbi i plasmanu u finale. Al Kuvajt je jedan od najboljih i najtrofejnijih klubova u zemlji – rekao je Darko Nestorović u telefonskom razgovoru iz Kuvajta.

Pred fudbalerima Al Arabija je u nastavku sezone borba za opstanak u elitnom kuvajtskom takmičenju, ali i napad na plasman u polufinale državnog Kupa.

-Masovnije takmičenje se u Kuvajtu igra drugačije nego kod nas. Klubovi su podeljeni u dve grupe, igraju po liga sistemu i po dva najboljeplasirana obezbeđuju plasman u polufinale. Nama u poslednjem kolu u grupi je dovoljan samo bod da ostvarimo taj cilj i mislim da hoćemo, što bi bio novi uspeh za Al Arabi. U prvenstvu smo krenuli ka sredini tabele nakon lošeg starta i verujem da ćemo da nastavimo pobednički niz – dodao je Nestorović.

Ipak, treba istaći da je “Kup princa” u Kuvajtu odigran u pomalo specifičnim uslovima zbog balističkih raketa koje su letele u komšiluku, iz Irana prema Iraku, nakon zategnutih odnosa na relaciji SAD – Iran.

-Rat u zalivu je počeo 1990. godine nakon što je Irak okupirao Kuvajt, a sada su ratna dešavanja ponovo tu, u blizini i Kuvajćani pomalo i strepe. Ipak, svi se nadamo da će da bude sve u najboljem redu i da će pobediti razum. Fudbal u Kuvajtu neće stati, ali iskreno rečeni, nije nimalo svejedno zbog onoga što se zbiva u Iraku i Iranu – istakao je na kraju Darko Nestorović, trener Al Arabija.

 Kod kuće za Sretenje

Darko Nestorović će doći kući u Bijeljinu za Sretenje Gospodnje. Tada će porodica Nestorović imati slavlje jer se kćerka Jovana udaje.

-Poželeo sam se porodice i kuće. Brzo će i to, za nešto više od mesec dana videću se sa najmilijima koji mi ovde u Kuvajtu mnogo nedostaju. Kako kćerka Jovana, tako i sin Miloš, supruga Violeta – rekao je Darko Nestorović.

Pored porodičnog trener Al Arabija očekuje i fudbalska slavlja u 2020. godini.

Darko Nestorović