XS
SM
MD
LG

Počeo Sabor rukometa

Mario Đuran, pomoćnik ministra za sport Vlade Republike Srpske otvorio je prvi Sabor omladinskog rukometa koji je danas počeo u Sportskoj dvorani „Borik“.

Na ovoj smotri učestvuje preko 500 djevojčica i dječaka koji dolaze iz Banjalučko-Prijedorske regije te Bijeljinsko-Dobojske i Hercegovačko-Romanijske regije (igraju djevojčice i dječaci rođeni 2002/2003. i 2004/2005)dok u dvorani „Centar“ igraju djevojčice i dječaci rođeni 2006/2007. i 2008/2009. godište.

Ova manifestacija igra se povodom 9. januara – Dana Republike Srpske, pokrovitelji su: Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske, Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Grad Banjaluka dok je organizator Rukometni savez Republike Srpske.

“Prije svega želio bih svima da čestitam Dan Republike Srpske. Istovremeno poželio bih vam lijepo druženje i da rezultat bude u drugom planu. Čestitam ljudima iz Rukometnog saveza Srpske na ideji za organizaciju jedne ovakve manifestacije”, rekao je između ostalog Mario Đuran, pomoćnik ministra za sport Vlade Republike Srpske.

Velike zasluge za organizaciju premijernog izdanja Sabora omladinskog rukometa pripadaju Marinku Umičeviću, prvom čovjeku Rukometnog saveza Republike Srpske.

“Na početku želim da vas sve pozdravim sa željom da se lijepo družite i da ne azmišljate o konačnom rezultatu i naravno da se ugodno osjećate u Banjaluci. I ja vam čestitam sve praznike, a posebno Dan Republike i neka živi naša Republika Srpska”, naglasio je Marinko Umičević.

Jedna od promotera Sabora omladinskog rukometa je Bojan Ljubišić, sjajni golman Borac m:tela inače najbolji sportista Republike Srpske za 2019. godinu u izboru „Glasa Srpske“.

“Čast mi je što sam dio ovog Sabora i sa svoje strane mogu da vam poželim da se lijepo zabavite kao i da steknete nove prijatelje. Takođe poželio bih vam da nastavite da se bavite rukometom i da jednog dana ostvarite zavidnu karijeru”, poručio je Bojan Ljubišić.

Izvor: Nezavisne