XS
SM
MD
LG

ATP: Kup: Bautista donio vodstvo Špancima

Dušan Lajović poražen je od Bautiste Aguta sa 2-0 u prvom meču finala ATP Kupa.

Foto: ATP Tour

Duci nije dobro počeo meč. U drugom gemu upao je u probleme na svom servisu te je Bautista napravio brejk. U narednom gemu Bautista je imao 40-0 ali Duci uspijeva doći do 40-40. Imao je šansu da dođe do brejk lopte ali je napravio grešku iz forhenda. Bautista je četvrtu gem loptu iskoristio i poveo je sa 3-0.

Naredni gem Lajović je dobio sa nulom. U petom gemu Dušan je došao do prvih brejk lopti. Dvije nije iskoristio ali treću jeste nakon greške Bautiste na mreži. Imao je Španac dvije brejk šanse u narednom gemu ali se Duci spasio i došao do 3-3. Španac je sa nulom dobio svoj servis gem. Potom je imao brejk šansu ponovo ali je Duci u razmjeni uspio da je spasi te je na kraju došao do 4-4.

Bautista je bez većih problema poveo sa 5-4. Potom je pritisnuo Ducija, dva puta je bilo izjednačenje ali je naš teniser sačuvao svoj servis. Bautista je sigurnim gemom došao do 6-5. A onda je uslijedio rasplet seta. Duciju se malo stegla ruka a Bautista je to itekako znao iskoristiti. Došao je do dvije set lopte, prvu iskoristio sjajnim riternom te je sa 7-5 dobio prvi set.

Drugi set ponovo loše počinje za Dušana. Opet je u drugom gemu Bautista došao do brejk šansi. Prvu nije iskoristio ali drugu jeste. Potom je potvrdio brejk te je poveo sa 3-0.Nije se tu Bautista zaustavio. Nastavio je pritiskati poljuljanog Ducija te je došao do novog brejka i vodstva 4-0.

No, naš teniser nije htio tako lako da se preda. Potpuno neočekivano počeo je igrati bolje. Došao je do brejk šanse te ju je iskoristio i smanjio na 4-1. Međutim, to je bio kratki poslednji trzaj našeg tenisera. Ponovo je Bautista imao brejk šansu, Lajović je napravio grešku i Španac je poveo sa 5-1. Španac je suvereno dobio svoj servis gem te je sa 6-1 dobio drugi set.

Španija će imati šansu nakon singla da dođe do titule, ukoliko Rafa Nadal dobije Novaka Đokovića.