XS
SM
MD
LG

Jedinstvo spremno za Branik

Bimal Jedinstvo

Nastavak takmičenja u ovogodišnjem izdanju MEVZE za djevojke, ponudiće susret lidera Nove KBM Branik i prvaka Bosne i Hercegovine, gostujućeg sastava ŽOK Bimal-Jedinstva.

Debitant u ovogodišnjoj Srednjoevropskoj odbojkaškoj ligi, kao drugoplasirani tim takmičarske tabele, što predstavlja izuzetan uspjeh, putuje na megdan ekipi koja je ostavila najbolji utisak u dosadašnjem toku takmičenja. Prvi meč ovih rivala, odigran u Brčkom, ponudio je odbojkašku ljepoticu kroz 5 setova, koja je završila po ukusu ekipe iz Slovenije, pobjedom 2:3 u setovima. Razlog je to zbog kojeg se očekuje još jedan spektakularan duel, ovog puta u Mariboru.

Zgusnut takmičarski raspored očekuje Brčanske princeze, koje će, nakon kratke pauze, nastaviti borbu na svim frontovima. Prema riječima Smaila Pezerovića, stratega Brčanki, predstojeći meč ipak ne predstavlja najvažniji ispit u nadolazećem periodu.

Okupili smo se 3. Januara. Sve djevojke su spremne za nadolazeće izazove. Nemamo problema sa igračkim kadrom što me mnogo raduje. Očekuju nas dvije veoma bitne utakmice, na poslednjem treningu pred gostovanje u Mariboru ćemo odlučiti o detaljnijem pristupu. Ipak, za nas je mnogo važnija utakmica protiv Mladosti iz Zagreba, koju ćemo igrati pred našim navijačima.

Meč između Nove KBM Branik i ŽOK Bimal-Jedinstva biće odigran 13.01.2020 godine sa početkom u 18:00 časova. Susret če biti odigran u Športnoj dvorani Lukna, u Mariboru.

Ubrzo nakon toga, već 15. januara, ekipa ŽOK Bimal-Jedinstva će odmjeriti snage sa petoplasiranim sastavom Mladosti iz Zagreba, koja predstavlja jednog od direktnih konkurenta u borbi za final-four. Željenom pobjedom, Brčanke će biti korak bliže ovjeravanju vize koja vodi za završni turnir četiri najbolje ekipe.

Izbranice Smaila Pezerovića do sada su osvojile 16 bodova što ih svrstava na visoku drugu poziciju na tabeli.

Izvor:Sporal.ba