XS
SM
MD
LG

Crna Gora lako sa Slovačkom

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore savladala je Slovačku 15:4 na startu Evropskog prvenstva u sklopu grupe A. U drugom meču grupe Hrvatska je savladala Njemačku 17:9.

Rival "ajkula" bolje je počeo meč i prvu četvrtinu dobio 2:1. Izabranici selektora Vladimira Gojkovića odlučujući prednost stekli su u drugoj četvrtini, koju su dobili 6:0 i na polovini meča poveli 7:2. Razlika je rasla, a u posljednjem dijelu bilo je i 11 golova.

Najefikasniji u pobjedničkoj selekciji bio je Aleksandar Ivović sa četiri, Dragan Drašković postigao je tri, Draško Brguljan i Đuro Radović bili su strijelci po dva, a Uroš Čučković, Stefan Vidović, Marko Petković i Stefan Pješivac po jednog gola. Strijelci za Slovačku bili su Maroš i Marek Tkač, Martin Kolarik i Juraj Zatovič.

Slovačka - Crna Gora 4:15 (2:1, 0:6, 1:4, 1:4)

Slovačka: Hoferica, Čaraj, Zatovič 1, Furman, Mitruk, Molnar, Maroš Tkač 1, Marek Tkač 1, Bielik, Kovačik, Kolarik 1, Balaž, Kozmer

Crna Gora: Lazović, Brguljan 2, Radović 2, Petković 1, Čučković 1, Obradović, Vidović 1, Đurđić, Ivović 4, Spaić, Drašković 3, Pješivac 1, Tešanović.

"Svaka utakmica na početku je teška. Nijesmo dobro otvorili utakmicu. Kad smo imali igrača manja puštali smo dosta lakiš šuteva u odbrani. Nijesmo uspjeli da ih blokiramo kao što smo to radili u trećoj i četvrtoj. Kasnije kad se oslobodila ruka i kada smo donosili neke racionalne poteze, došao je i rezultat. Na kraju smo dali prostor svim igračima da se razigraju, da se pripreme za ono što nas očekuje, jer tek sad kreću pravi izazovi", kazao je Gojković.

Dva dana kasnije rival je Hrvatska od 20:30h, dok ćemo 18. januara igrati sa Njemačkom od 17:30h. Direktan plasman u četvrtfinale izboriće prvoplasirane ekipe iz četiri grupe, dok će drugoplasirane i trećeplasirane igrati osminu finala.

U grupi B su Srbija, Rumunija, Holandija i Rusija, u C grupi igraće Španija, Mađarska, Turska i Malta, a u D se nalaze Italija, Grčka, Francuska i Gruzija.

Ukrštanja u osmini finala: 2A-3C, 3A-2C, 2B-3D, 3B-2D.

Četvrtfinala: 1A - 3B/2D, 1B - 3A/2C, 1C - 2B/3D, 1D - 2A/3C.

AntenaM