XS
SM
MD
LG
16.01.2020 Administrator DC

Umićević ima velike planove

Marinko Umićević

Predsjednik Rukometnog saveza BiH, Marinko Umičević, najavio je odlazak na kraju mjeseca sa čela ove institucije. To je objavio na svojoj Fejsbuk stranici, a mi objavu prenosimo u cijelosti:

- Na čelu Rukometnog saveza BiH se nalazim do kraja ovog mjeseca iako mi je istekao mandat u novembru, ali su me zamolili da ostanem do povratka reprezentacije sa Evropskog prvenstva koje se odigrava u Norveškoj, Švedskoj i Austriji.
Moram da kažem da sam uspio zajedno sa Upravnim odborom, tj. djelom UO koji je pokazao interes, da odemo na Evropsko prvenstvo na kome se nismo osramotili. Platili smo igračima putne troškove, dnevnice, te nabavili novu sportsku opremu.
Ovom prilikom se zahvaljujem firmi No1 iz Travnika, kao i BH Telekomu. Nažalost, premijer FBiH gospodin Novalić nam nije uplatio obećanih 100 000 KM koje smo planirali podijeliti igračima kao nagradu.

Iz ovog nastupa u Norveškoj ćemo izvući pouku, te ćemo u aprilu početi sa pripremama za Svjetsko prvenstvo, jer nam je sada glavni cilj odlazak na SP.

Moramo zavesti red u stručnom štabu, uvesti funkciju sportskog direktora, kao i mjesto generalnog sekretara, te podignuti rad stručnog štaba na jedan viši nivo.

Treba odraditi pripreme za početak proljetnog dijela prvenstva, kao i pripreme za učešće omladinske selekcije B divizije u Bugojnu, te se pokušati vratiti u A diviziju.

Lično sam zadovoljan onim šta sam uradio za vrijeme svoga mandata, te se nadam da će moj nasljednik ovaj moj rad nadograditi.
Zahvaljujem se Olimpijskom komitetu BiH i predsjedniku profesoru Izetu Rađo, kao i ministru kulture i sporta Kantona Sarajevo gospodinu Mirvadu Kurić koji je donirao 100 000 KM ispred Kantona Sarajevo što je jedina i najveća donacija koju smo dobili.

Spasili smo obraz i čast Rukometnog saveza BiH i države BiH, ali je sve to bilo na mišiće i improvizaciju, bez uređenog društva. Reprezentacija treba da bude projekat države, poručio je Marinko Umičević.